Albert Verlinde boycot Musical Awards Gala

Theaterbedrijf Albert Verlinde Producties werkt niet langer mee aan het jaarlijkse Musical Awards Gala op tv. Dat heeft het bedrijf vrijdag laten weten. Verlinde zal geen producties meer voordragen voor een nominatie. “Het huidige format heeft geen toegevoegde waarde meer en is sleets. In oktober heeft het gala veel kritiek gekregen. Wij vinden dat we zo niet door kunnen gaan. Het elan is er na elf jaar af en de kijkcijfers dalen. Dat is doodzonde“, laat algemeen directeur Jeroen Dona weten.

Na vele jaren bij de AVRO, was het gala dit jaar op RTL 4 te zien met Carlo Boszhard en Irene Moors als presentatoren. “In het afgelopen voorjaar hebben we bij het bestuur van de Stichting Musical Awards erop aangedrongen om te veranderen en te vernieuwen. Ze hebben ons keurig aangehoord, maar niets met onze adviezen gedaan“, zegt een teleurgestelde Dona.

Dona vindt het tijd voor verandering. “Een gala of een prijzenfestival moet leiden tot een positieve golf van aandacht voor de musicals in Nederland, de kaartverkoop stimuleren en voor een aanstekelijk enthousiasme zorgen. Als je merkt dat het huidige format bij het publiek niet meer aanslaat, dan moet je vernieuwen en veranderen.”

Hij hoopt op een nieuw prijzengala. “Je moet niet bang zijn om eens even een jaartje rust te nemen om weer iets nieuws te bedenken waar de hele branche en alle theaterproducenten baat bij hebben.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen