Spreekverbod voor publiek Vlaamse The Voice

Het studiopubliek van de Vlaamse The Voice moet een contract ondertekenen waarin ze verklaren te zwijgen over de inhoud van het programma. Schending levert een boete van duizend euro op. Dat bevestigt zender VTM in De Morgen. Het is vrij uitzonderlijk dat toeschouwers van tv-opnames een contract met boeteclausule moeten ondertekenen. “Dit geeft een signaal aan het publiek dat ze het kijkplezier vergallen als ze informatie zouden verklappen“, aldus de woordvoerster.

VTM ziet de boete als een ‘soort stok achter de deur’. “Ik heb nog nooit geweten dat zoiets ook echt toegepast is en dat iemand heeft moeten betalen. Maar als het publiek toch zou lekken, heb je anders juridisch geen been om op te staan.

The Voice van Vlaanderen start dit najaar op VTM.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen