RTL-directeur trots op kijkcijferpiek RTL Nieuws

Foto: Kastermans FotografieBert Habets, de grote baas van RTL Nederland, is er trots op dat zijn Half Acht Nieuws dinsdag groter was dan het Achtuurjournaal van de NOS. Dat vertelt de tv-directeur donderdag in De Telegraaf. Het is slechts een paar keer eerder gebeurd dat het RTL Nieuws het NOS Journaal van een half uur later versloeg. “Wat RTL Nieuws betreft: we zijn er nu even over heengegaan, maar het is geen op zichzelf staande piek. We zijn al maanden richting NOS Journaal aan het kruipen.”

RTL Nieuws trok 72.000 kijkers meer dan het NOS Journaal en kwam uit op een score van 1,4 miljoen. Habets verwacht dat dit vaker voor gaat komen. “Dat komt volgens mij omdat ons bulletin goed aan de kijkers vertelt wat voor hen de gevolgen zijn van moeilijke boodschappen, zoals de eurocrisis en WikiLeaks. Daar wordt elke dag keihard voor gewerkt.”

Het gaat momenteel sowieso erg goed met RTL 4. “Wat er nu gebeurt, stijgt boven onze eigen verwachtingen uit, maar we zijn realistisch en weten dat de commerciële concurrentie zich zal roeren. En de publieke omroep heeft volgend jaar twee sterke evenementen – het EK voetbal en de Olympische Spelen – waarmee ze zeker terug zullen komen.

In de tussentijd blijven wij doorvaren op de koers die we hebben gekozen. We hebben vastgehouden aan onze thema’s zoals familieentertainment, wonen, koken, mensen helpen en crime, en ook aan de daarbij horende gezichten. Tegelijkertijd hebben we wel steeds nieuwe programmaformats zien te vinden om die thema’s in te vullen.

We hebben vastgehouden aan onze thema’s zoals familieentertainment, wonen, koken, mensen helpen en crime, en ook aan de daarbij horende gezichten. Tegelijkertijd hebben we wel steeds nieuwe programmaformats zien te vinden om die thema’s in te vullen

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen