Peter R. de Vries haalt uit naar SBS 6-collega’s

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries heeft zijn twijfels over de kennis die zijn SBS 6-collega’s van Hart van Nederland in huis hebben. Ook bij Editie NL lopen veel onervaren krach- ten rond. Dat stelt de misdaadjournalist in Avrobode. De Vries ergert zich er groen en geel aan. “Ik word vaak gebeld door die programma’s en het is soms tenenkrommend wat voor vragen en opmerkingen ik voor de kiezen krijg. Ze weten soms niet eens het verschil tussen een advocaat en een officier van justitie“, sneert hij in het blad.

De SBS 6’er spreekt de redacteuren vaak direct aan op hun onwetendheid. “Daar reageer ik best wel eens knorrig op en zeg dat ze eerst hun huiswerk moeten doen. Ik kan vrij snel dingen aanwijzen die niet duidelijk zijn of niet kloppen. Daar worden mensen wel eens flauw van.

Heel serieus neemt De Vries de misdaadjournalistiek van Hart van Nederland en Editie NL niet. “Mijn ervaring is dat dit dikwijls gedaan wordt door jonge onervaren mensen, die niet weten hoe gerechtelijke procedures in elkaar zitten, maar toch heel uitgesproken oordelen hebben.

De Vries heeft wel een tip voor zijn televisiecollega’s. “In dit vak moet je geordend en gedisciplineerd zijn. Het vereist een enorme volharding en een flinke dosis onverzettelijkheid en onverschrokkenheid.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen