Nelleke van der Krogt gespannen voor kijkcijfers

Tussen Kunst & Kitsch is al jaren een kijkcijferhit, maar toch is presentatrice Nelleke van der Krogt weer gespannen over het nieuwe seizoen gaat doen. Dat vertelt het AVRO-gezicht woensdag in De Telegraaf. Tussen Kunst begint om half negen op Nederland 1. “Het slaat nergens op, maar voor mij is het elk jaar weer spannend of er mensen zullen kijken. Kun je niet schrijven dat die voetbalwedstrijd vanavond is afgelast? Dan kijken er in elk geval meer mensen naar Kunst & Kitsch.

In het land merkt Van der Krogt in elk geval niets van afnemende populariteit. “Als wij op televisie melding maken van de nieuwe opnamedata in het land, dan zijn die in een mum van tijd vol. Op zulke dagen ontvangen wij circa 1200 mensen.

De kijkers hebben Tussen Kunst recentelijk uitgeroepen tot populairste cultuurprogramma ooit. “Dat vind ik wel wat overdreven hoor. Kijk ‘ns naar de onvergetelijke Pierre Jansen en een rasverteller als Adriaan van Dis, of de serie In het uur van de Wolf.

Maar als het betekent dat we met ons programma de kunst een beetje toegankelijker hebben gemaakt voor een brede groep, dan vind ik het een hele mooie prijs.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen