BNN brengt Amerikaanse serie Homeland op de buis

Geplaatst op vr 04 nov 2011 om 10:55

Foto: BNNBNN gaat de Amerikaanse thrillerserie Homeland van de makers van 24 uitzenden. De tv-reeks krijgt met ingang van 1 januari een prominente plek op de zondagavond van Nederland 3. Dat heeft de omroep vrijdag laten weten. Mark Furstner, eindredacteur drama bij BNN, is buitengewoon content met de aankoop. “Wij zijn er trots op zo’n topserie zo snel na Amerika op tv te brengen. Homeland is spannend vanaf het begin en de serieverslaving groeit met elke aflevering.”

Homeland, dat op 2 oktober begon in Amerika, vertelt het verhaal van de Amerikaanse militair Nicholas Brody die wordt bevrijd uit een gevangenenkamp in Afghanistan, maar CIA-agente Carrie Mathison gelooft zijn verhaal niet en vermoedt dat hij nu voor Al Qaeda werkt. Wat volgt is een kat-en-muis-spel.

De tv-serie wordt geschreven en geproduceerd door hetzelfde team dat achter de serie 24 zit. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Claire Danes, Damian Lewis en Mandy Patinkin.

Homeland is op 1 januari om 20.05 uur te zien op Nederland 3.
17 Reacties op “BNN brengt Amerikaanse serie Homeland op de buis”


 1. Moviehobbyist

  De beste nieuwe serie in Amerika dit seizoen. Clairde Danes is fenomenaal en de serie groeit heel langzaam en neemt er alle tijd voor. Geen 24 dus.

 2. Jos Bakker

  Waarom moet die op de publieke omroep, lijkt me meer iets voor RTL? Zonde van onze belastingcenten.

 3. Wiebe

  Goed dat deze kwaliteitsserie bij de PO komt; die gaan altijd zorgvuldiger met series om dan de commerciëlen. Wat mij betreft prima dat ze daar een paar ‘belastingcentjes’ aan spenderen.

 4. Ard Luyten

  Ja, goeie serie – ik zit er helemaal in. Langzaam aan kruipt het onder je huid en krijgt het je steeds meer te pakken. Aflevering 5 is net uitgezonden.

  Nu nog de Deense seizoenen van The Killing nog op de buis – spannendste serie van de afgelopen 10 jaar!!

 5. robb

  Ard Luyten ;the killing word volgend jaar door de kro uitgezonden ik heb ze al gezien heel goed gemaakt en spanend .

 6. Michel

  Kan best een leuke serie zijn maar, laat het aankopen van dit soort dingen liever aan een andere zender/omroep over en investeer eens in goede nieuwe programma’s. Stop met Flasback. Topmanager gezocht, Spuiten en Slikken, Freak like me, Try be for you (di), Stop met het op de buis brengen van Patrick Lodiers en kan er ook wat andere presentatoren uit. En ga een koers varen die mee groeit met de eerste leden vanaf het begin en de jongeren van nu.

 7. Anoniem

  Komt Boaldwalk Empire Seizoen 2 dan om 20.55 of 21.25 ?

 8. scientist

  de PO moet geen belastinggeld spenderen aan buitenlandse series! Dit is echt belachelijk.

 9. Malko

  Ze kunnen beter geld spenderen aan zo’n goeie serie, dan aan die binnenlandse zooi die vaak te zien is bij de PO.

 10. ~

  Mag BNN dit wel 8 uur uitzenden?
  Mij lijkt dat deze serie 16+ is

 11. Toxilogic

  Hmm nog geen tijd gehad om te kijken, maar goed Showtime heeft meestal wel kwaliteit. Vraag me wel af waarom BNN kiest voor US paranoia serie. Lijkt me meer een omroep voor kwaliteit humor series zoals “Hung” , “It’s Always Sunny In Philadelphia”, ” Weeds”, “Louie” of “Fresh Meat (UK)”

  Och ja die duurbetaalde mangers zitten allemaal te slapen tussen het koffie leuten door. De beste serie van de afgelopen decade “Breaking Bad” heeft net z’n superspannende 4e seizoen beindigd en niemand in Hilversum is bereid gebleken om het uit te zenden (niet goedkoop genoeg ?)

  Aan de andere kant van de wereld wordt ook heel aardige tv gemaakt “Spirited” top uit Australia net als de op het lijf van RTL 8 geschreven serie “Winners And Losers” Nieuwzeeland heeft ook prima series in de aanbieding zoals “The Almighty Johnsons” of “This Is Not My Life”

  Slaap zacht Hilversum

 12. Timo H

  Het is mijn favoriete nieuwe serie van dit seizoen. Het word in de US om 22 uur na Dexter S6 uitgezonden, en waar ik aan het begin Dexter en dan Homeland keek, doe ik het nu andersom. Ik kan echt niet wachten hoe het gaat verlopen naar de onthulling of hij zich nu wel of niet voor Al Qaeda werkt.

  @~: Er zit weinig schokkend geweld en actiescnes in, want het is vooral een serie die een verhaal verteld. Dus zal niet meer dan 12+ zijn is mijn voorspelling.

  @Toxocolig: Ik las vanmiddag op, ik geloof zappen.blog.nl dat Breaking Bad in de winter bij een NPO zender komt.

 13. Lala

  @Anonymous, ik heb BNN een paar weken geleden gemaild over BE en ze konden mij niet vertellen wanneer ’t weer wordt uitgezonden, i.i.g. niet binnenkort. Ik denk dus niet dat het in januari komt. En wat The Killing betreft, verschrikkelijk langdradige en voorspelbare serie. Voor wie het weten wil: *spoiler* de racist is de moordenaar *spoiler*.

 14. Lala

  @Toxilogic, je hebt het nu alleen over Engelstalige series, maar er zijn ook geweldige anders-talige series hoor. Op de Belg wordt nu bijvoorbeeld in de middag de Italiaans reeks Montalbano uitgezonden. Spannend en ijzersterk geacteerd.

 15. Jeanne

  Wij vinden Homeland een superserie! Heel goed geacteerd,onderhuids heel spannend! Prima op Ned.3, inplaats van die “lullige” programma”s.
  Weet iemand hoe veel uitzendingen er nog komen ?
  Ben zo benieuwd of hij echt een terrorist is. (ik denk van niet)

 16. Sandra

  Goede Serie. Wie weet wanneer de volgende afleveringen van Homeland op tv komen?

 17. Euro

  30 September begint seizoen 2 in de USA.
  In Nederland weet ik zo even niet.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.