Benidorm Bastards winnen Emmy Award

De Vlaamse Benidorm Bastards is in de prijzen gevallen bij de International Emmy Awards, het prijzenfestijn voor de beste niet-Amerikaanse producties. Het programma, hier te zien bij RTL 4, won in de categorie beste comedy. Dat bleek vannacht tijdens de uitreiking in New York. Het is de eerste keer dat België een Emmy wint. “We zijn euforisch blij met deze erkenning. In alle bescheidenheid weten we dit enorm te appreciëren en te waarderen“, zegt producent Tim Van Aelst.

Van Aelst, die de tv-show bedacht heeft, kan zijn geluk niet op. “Wat is er als tv-maker zaliger dan een Emmy te krijgen, tussen de groten der aarde te staan en erkend te worden voor een concept dat in een toch wel niet evidente categorie – comedy – internationaal gelauwerd wordt?

Benidorm Bastards kreeg dit jaar ook een Nederlandse versie. Het programma is eveneens verkocht aan grote omroepen in Engeland en de Verenigde Staten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen