Paul Witteman: ‘PVV-boycot blijft vreemd’

Foto: Leendert van JansenPaul Witteman vindt het nog altijd bizar dat PVV-politici niet aanschuiven in Pauw & Witteman. Dat schrijft de presentator in zijn column in VARAgids. Een half jaar geleden kondigde de PVV een boycot af vanwege een cartoon op de VARA-site Joop.nl en nu geeft Witteman zijn lezers een update over de stand van zaken. “Intussen zijn de gemoederen enigszins bedaard. Diverse PVV-politici melden dat ze graag in ons veel bekeken pro- gramma komen. Maar de fractieleiding verbiedt hen dat.

Witteman heeft enige insider-informatie. “Het schijnt dat niet Geert Wilders maar Martis Bosma daar achter zit, de ‘ideoloog’ die een bijna pathologische weerzin heeft ontwikkeld tegen alles wat naar links ruikt. Bovendien wil hij voorkomen dat andere PVV-ers dan Wilders voor de camera aan hun eigen carrière werken.

Een teleurstelling voor de talkshow. “Ons programma kan ook worden samengesteld zonder de aanwezigheid van de PVV. Maar het blijft vreemd dat de partij van het vrije woord haar volksvertegenwoordigers verbiedt zich op een belangrijk podium aan hun kiezers te presenteren.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Heeft Matthijs van Nieuwkerk de piek van zijn carrière al bereikt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen