Mies Bouwman reikt Gouden Televizier-Ring 2011 uit

Mies Bouwman reikt vrijdag de Gouden Televizier-Ring 2011 uit in de jaarlijkse gala-uitzending op Nederland 1. Dat heeft de AVRO maandag laten weten. Bouwman, volgens de omroep de koningin van de Nederlandse televisie, reikt de prijs voor het eerst uit. “De AVRO is vereerd dat het televisie icoon nog een keer zal schitteren op de Nederlandse televisie in deze bijzondere editie van het gala dat volledig in het teken zal staan van zestig jaar televisie“, aldus een zegsvrouw.

Bouwman maakte zestig jaar geleden haar debuut op de Nederlandse beeldbuis. Ze weet zelf ook hoe het voelt om de Ring te winnen, want ze heeft er maar liefst drie op de schoorsteen staan. Dit jaar geeft ze er één aan Wie is de Mol? (AVRO), The Voice of Holland (RTL 4) of Voetbal International (RTL 7).

Inmiddels ik ook bekend dat Angela Groothuizen zal optreden tijdens het gala. De AVRO gaat terug naar haar grote televisiehit uit de jaren negentig: De Uitdaging. “Angela zal tijdens het gala de winnaar van de Zilveren Televizier Ster Vrouw bekend maken.”

Ook heeft de organisatie Marc Klein Essink gestrikt. “Volledig in de sfeer van zijn spectaculaire Staatsloterijshow zal de winnaar van de Zilveren Televizier Ster Man bekend worden gemaakt.”

Televisiecorryfee Ria Bremer krijgt tot slot een speciaal moment in de show. “De kijkers thuis en de gasten in Koninklijk Theater Carre kunnen nog een keer genieten van een mini aflevering van haar grote televisie hit Stuif Es In. Daarnaast reikt Ria Bremer ook een award uit, namelijk De Gouden Stuiver 2011.”

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen