Komedieserie Theo Maassen ook kijkcijferflop in België

Geplaatst op Wed 12 Oct 2011 om 10:36

Geen Probleem, de tragikomedie met onder meer Theo Maassen, is ook in België een kijkcijferflop. Canvas heeft de serie na twee weken verbannen naar de late avond. Dat heeft netmanager Mark Coenen laten weten in De Standaard. De tweede episode van Geen Probleem trok zondag slechts 14.495 Belgen, ruim 50 procent minder dan voor de première een week eerder. “We hopen dat het in de luwte van de laatavond een publiek vindt dat het in primetime niet kon vinden“, aldus Coenen.

Geen Probleem komt in Vlaanderen nu pas na elf uur ‘s avonds op het scherm. “Inhoudelijk blijven we achter Geen probleem staan. Maar het blijkt geen evidente televisie door zijn aparte toon, erg mannelijke thematiek en experimentele vorm. Ook de harde concurrentie op Eén van Het goddelijke monster speelt het programma parten“, aldus de tv-baas.

De Vlaming Wim Helsen, die naast Maassen en Stefaan Van Brabandt te zien is in de serie, houdt vertrouwen. “Van de mensen die wel kijken, hoor ik heel erg enthousiaste reacties. In Nederland wordt de serie ook druk bekeken op het internet. Volgens mij komt het allemaal wel goed.

In Nederland is Geen Probleem ook een flop. Zo keken er donderdag slechts 131.000 mensen. “We hebben flink de pest in! We krijgen goeie reacties op de serie, ook op Twitter. De concurrentie is echt moordend geworden“, zei VPRO-baas Karin de Blok eerder. “Mijn trots voor deze reeks is door de tegenvallende kijkcijfers niet veranderd.
12 Reacties op “Komedieserie Theo Maassen ook kijkcijferflop in België”


 1. M

  hhahah 15.000 kijkers

 2. Noah

  theo maassen heeft het niet helemaal begrepen, het is zo suf gemaakt, niet normaal kon er na aflevering 1 niet meer naar kijken

  doe mij maar overspel! leuk trouwens dat daar zo weinig over wordt geschreven!
  echt het word steeds beter de serie!

 3. Que

  Al die mensen die zo laatdunkend over deze geweldige “intelligente, kwalitatief hoogstaande en bewustzijnsverhogende televisie” doen, dienen WEL te begrijpen dat het hier een po-productie betreft van de eveneens zeer hoog aangeschreven VP(D)RO(L).

  In de ogen van po-tunnelvisionisten zijn jullie “neanderthalers, boeren met een iq van -120 die het liefst naar de ranzigheid van de co kijken die zo hun verderfelijke zakken vullen”!

  Dus…opgepast! De po-retoriek en de daaraan verbonden onderbuik oneliners uit de jaren zeventig zullen straks wel van start gaan.

  By the way: wie is Theo Maassen?

 4. edje

  Deze mannen zijn zo niet grappig. Ze lachen graag om hun eigen zogenaamd intelligente grappen. Ik heb Wim Helsen in de schouwburg gezien. Hij was gepromoot door DWDD en daar was ik ingetrapt. Hij heeft urenlang staan zaniken over hoe hij bij de bakker stond. Verschrikkelijk.

 5. Anonymous

  Ik ben QUE en zit in een gesloten inrichting om van mijn agressie
  tegen de PO en demente bejaarden af te komen.
  Ik reageer ook onder de namen jack/flippo/owen/herman/wim.

 6. Alex Donkers

  Zet het nou eens online. Ik vond het wel aardig.

 7. Anonymous

  Bij zowel Wim Helsen als Theo Maassen heb ik me in het theater helemaal blauw gelachen. Ik snap Edje heel goed dat hij het niet leuk vond, maar er is een publiek waar ik bij hoor die de humor ziet in de denkwijze van Wim Helsen en voor mij was het echt tranen in m’n ogen van het lachen. Maar deze tv-serie is echt een gedrocht. Het gaat over niks en het is niks. Een paar talenten bij elkaar zetten is niet genoeg. Verzin een goed verhaal, regel een mooie locatie en decors en maak goede grappen. Geen probleem leek op de automatische piloot gemaakt.

 8. kwikjealex

  Zelfs die slechte Amerikaanse dingen scoren nog beter.

 9. Tim20 MJ

  het is best leuk :D

 10. Mark

  15.000 keer minimaal 5 (naar NL-maatstaven) is toch nog 75.000 kijkers, wat best mooi is voor een kleine zender.

 11. Que

  @Anonymous Wed 12 Oct 2011 om 12:43:

  Fijn dat u zich heeft voorgesteld. Weten we dat ook weer.

  En nu….hup, je isoleercelletje in!

 12. Chiel

  Het best bekeken programma van de zender (Zonde van de zendtijd, al 3 reeksen geweldige tv) zit op 400.000. Dit is gewoon zó laag dat het niet te meten is. Misschien verkoopt de dvd wél..

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.