Albert Verlinde: ‘Peter R. de Vries zal wel moe zijn’

Foto: RTLAlbert Verlinde vindt dat Peter R. de Vries woensdag onnodig ruzie zocht met presentator Sven Kockelmann in het programma Oog in Oog. “Peter had van tevoren gewoon een bandje moeten kijken van het programma, dan wist hij wat de sfeer was“, stelt Verlinde. De showkenner denkt dat meer meespeelt. “Het afgelopen seizoen deed het niet echt goed, dus hij kan er ook een beetje doorheen zitten. Je ziet ook een man die op een bepaalde manier vermoeid is en wacht op erkenning.”

De Vries werd boos omdat Kockelmann vroeg naar zijn banden met topcriminelen, maar dat was volgens de misdaadjournalist niet afgesproken. “Het is heel legitiem dat Sven vragen stelt over het Heineken-boek, want maandag gaat de film in première. Peter R. heeft een deal gemaakt met Cor van Hout over de opbrengst van dat boek, maar dat blijft natuurlijk hartstikke fout dat je geld geeft aan ontvoerders. Daar mag je toch vragen over stellen? Ik zou met een crimineel geen deal sluiten.”

Uiteindelijk las De Vries een e-mail voor waarin Kockelmann aangeeft wat de gespreksonderwerpen zouden zijn. “Peter liet de hele waslijst zien over waar ze het over zouden hebben en toen begon Sven erover en toen gaf Peter geen antwoord meer. Het was ‘ja’ of ‘nee’.

Winston Gerschtanowitz staat aan de kant van De Vries. “Ik ben het met Peter eens. Ik vond de hele insteek vreemd. Het leek wel een soort politieverhoor, hoe hij daar zat met al zijn feitjes“, zegt hij.

Tv-recensent Hans Beerekamp is het daarmee eens: “Ik denk dat het een poging was om het te ontmaskeren als vriendje van de onderwereld. Mijn sympathie ging toch iets meer naar Peter R. de Vries.

Kockelmann zelf laat weten dat hij interviews met de beste bedoelingen maakt. “De toon van het programma is scherp, maar fair. Sven begrijpt niet waarom Peter R. de Vries zo boos is geworden, maar vindt het wel jammer. Hij heeft Peter R. de Vries uitgenodigd per telefoon en mail. Alle onderwerpen die daarbij door Sven zijna angekaart bij De Vries, zijn ook daadwerkelijk aan bod gekomen tijdens de uitzending“, zegt een woordvoerder van de KRO.

De Vries heeft geen spijt van zijn handelen in het programma, zei hij donderdag in De Wereld Draait Door. “Alleen huilebalken hebben spijt, zeg ik altijd. Dus nee, ik heb geen spijt. Je spoelt de film wel terug en dan denk je: ik had beter dit kunnen zeggen of dat kunnen toevoegen, maar het is live televisie.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen