Willem Nijholt: ‘Mart Smeets is opgeblazen pad’

Willem Nijholt, acteur en tv-personality, vindt het niet erg dat Mart Smeets bijna met pensioen gaat. Hij was vorig jaar te gast in een programma van Smeets, maar dat beviel hem allerminst. “Wat is dat een kwal“, zegt hij in zijn boek Bonzend Hart. Nijholt moest drie kwartier wachten voordat hij aan de beurt kwam. “Kwam ik toch pas helemaal aan het eind van dat programma aan de beurt en moesten mijn gasten al die tijd wachten. En de opgeblazen pad stelde me twee vragen.

Nijholt vindt het vooral kwalijk, omdat hij vrienden had meegenomen die op hem moesten wachten. “Mij werd, uitdrukkelijk bevolen door Zijne Heiligheid Mart Smeets, meegedeeld dat ik in het televisiesetje, dat al klaargezet was in een hoek van het repetitielokaal in het Circustheater, op een stoel moest gaan zitten en moest wachten tot de uitzending via Hilversum de lucht in zou gaan.

De volgende dag zag Nijholt ’tot zijn grote genoegen’ een aantal boekjes van Smeets liggen bij De Slegte. “De Albestierder strafte dan niet onmiddellijk, dit keer, maar wel afdoende.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen