VPRO baalt van lage kijkcijfers Theo Maassen

Geplaatst op Tue 27 Sep 2011 om 13:17

De VPRO baalt ervan dat de komediese- rie Geen Probleem met Theo Maassen weinig kijkers trekt. Er keken vorige week slechts 70.000 mensen naar de comedy op Nederland 3. “We hebben flink de pest in! We krijgen goeie reacties op de serie, ook op Twitter. De concurrentie is echt moordend geworden“, zegt Karin de Blok, hoofdredacteur tv. Geen Probleem is donderdag eenmalig niet te zien in verband met een thema-avond van BNN. “Ik ben bang dat we de kijker daarna helemaal kwijt zijn.

Inhoudelijk mankeert er volgens De Blok niets aan de komedie. “We brengen de serie in elk geval op dvd uit. Want mijn trots voor deze reeks is door de tegenvallende kijkcijfers niet veranderd.

De omroep laat momenteel kijkcijferonderzoek uitvoeren. “Als uit het onderzoek blijkt dat de serie het op een andere zender, Nederland 2 bijvoorbeeld, beter zou hebben gedaan, is het de bedoeling deze gedurende de zomer op dat net te herhalen.”

Geen Probleem is een zesdelige tragikomedie met Maasen, Wim Helsen en Stefaan Van Brabandt in de hoofdrol. De serie gaat over drie boezemvrienden die gesprekken voeren over zowel de grot van Plato, vrouwen, hedendaagse cinema, vegetarisch eten als over de vorm van een gemiddelde balzak.
25 Reacties op “VPRO baalt van lage kijkcijfers Theo Maassen”


 1. Wim H

  De Bok ipv De Blok…. (zucht)

 2. Jan

  Jammer. Ik gun ze hogere cijfers.

 3. erg jammer

  Geen kijkers. Zal ik dan maar een reactie plaatsen om het leed te verzachten.
  Reactie: serie niet gezien, kijk niet graag naar maassen als acteur. Ik zal niet de enige zijn denk ik.

 4. O. den Beste

  Geen probleem met Maassen als acteur, maar het is echt te moeilijke tv geworden. Op papier waarschijnlijk erg grappig, maar op beeld is andere koek. Wat wisselende lokaties ipv de deprimerende sepiaomgeving waarin de hele reeks zich afspeelt had misschien nog wat vaart en letterlijke kleur kunnen geven, maar de regie heeft zich iets te veel laten meeslepen door de karakters in de serie.

 5. Yes

  Dat weet je toch van te voren !!!!!

 6. Anonymous

  Leek ook geen zak aan in de promo´s.

 7. Jip

  Fantastische serie. Gewoon een beetje opletten, da’s alles.

 8. Krezus Jistus

  Het is vooral tv die de makers zelf schitterend & belangrijk vinden. Wat wij er allemaal van vinden boeit ze niet. Dan krijg je dit soort cijfers.

 9. Anonymous

  ik wist niet eens van de serie af (publiciteitskwestie) ?!?! nu ga ik wel kijken.. dan zal ik een gegronde mening vormen ook (ohzo) xx

 10. Anonymous

  bepaald geen wervende tekst: de serie gaat over drie boezemvrienden die gesprekken voeren (nah: daar komt de klapperrrrrrr) over zowel de grot van Plato, vrouwen, hedendaagse cinema, vegetarisch eten als over de vorm van een gemiddelde balzak.

  wie verzint zoiets?! al is het wel fijn om naar te kijken.. dat stemt mij bij voorbaat al negatief – dan kan het alleen nog maar meevallen – dat idee?!?! lijkt me niet de wijze waarop je theo maassen (toch geen kleine jongen) ‘wegzet’ doch enfin.

 11. Anonymous

  @Krezus Jistus – 70.000 Nederlanders denken daar anders over.
  Ik vind het de taak van de PO om iedereen te bedienen en niet alleen 20-49 mensjes die Unilever producten kopen. Dus goed dat ze dit doen. Mag jij lekker Product Placement kijken op RTL4.

  Dat gezegd, inhoudelijk vind ik dit niet sterk. De VPRO is groot in sterke absurde comedy. Van Kooten en de Bie, Kreatief met Kurk, Hertenkamp en Draadstaal. Daar kan je deze niet aan toevoegen. Moeilijk gedoe en vaak gewoon echt niet grappig.

 12. Mark

  Wel half gezien, niks aan. Intellectuele rommel. Niet leuk.

 13. Anonymous

  @Mark – Inderdaad niet leuk. Overigens zou ik iets wat je niet leuk vind niet intellectueel noemen. Dat zegt meer over jou dan over het programma. Gelukkig is Telekids nu weer bezig, heb je wat om naar te kijken ;-)

 14. Sanoma-fan

  Hoe laat werd dat uitgezonden?

 15. Anonymous

  hey joh!! ik moet nog kijken :) er staat toch ook ‘tragi’komedie.. wat een contradictie an sich is.. zijn de boezemvrienden bipolair?! ik wel namelijk.. als ik op het begrip van 70.000 medemensen zou kunnen rekenen: ben ik dik tevreden!! hoe dan ook.

 16. Koen

  Slecht programma, totaal niet leuk. Na de tendentieuze leugenachtige docu over Wilders mag de VPRO van mij sowieso door de stront zakken. Dus ben ik blij met lage kijkcijfers van hun programma’s.

 17. Anonymous

  @Koen – Ah, een gefrustreerd PVV stemmertje die geen kritiek kan hebben. Maar wel gelachen om het Lucky TV filmpje natuurlijk.

 18. Anonymous

  @Anonymous
  Tue 27 Sep 2011 om 16:48

  Gefrustreerd PVV stemmer? Pleonasme ;-)

 19. Levi

  Qua concurrentie valt het wel mee op de latere donderdagavond. Ik heb de serie zelf nog niet gezien, maar in de promo’s ziet het er ook niet echt veelbelovend uit.
  @ Anonymous
  Product placement komt ook voor bij de publieke omroep, maar dan op een slinkse manier. Wat dacht je van de continu voorbij rijdende NS treinen in Bloedverwanten en Overspel. Kijk maar is naar de aftiteling wie de series allemaal meebetaald

 20. Stan

  Ik vind het een fantastische reeks, erg grappig en herkenbaar. Maar sinds wanneer trekt de VPRO zich iets aan van kijkcijfers??

 21. alex.donkers@hotmail.com

  Ook niet handig dat de eerste 2 afleveringen al niet meer te bekijken zijn op uitzendinggemist…

  Ik wil het best proberen, maar dan vanaf het begin. Wat is dit voor rare commerciele actie? Denk je echt dat de dvd beter verkoopt als het niet op uitzendinggemist te zien is?

 22. alex.donkers@hotmail.com

  Oh ja, de twee afleveringen die er wel op staan zijn identiek…

 23. Que

  Kom kom, VPRO! Het gaat jullie toch om de “intelligente, kwalitatief hoogstaande en bewustzijnsverhogende televisie” en niet om de kijkcijfers?

  Zelfs 70.000 vind ik nog teveel voor zo’n wangedrocht (ja, ik heb het gezien).

  Staat die DROL, die jullie zo verafgoden, nog in de tuin? Ah, dat verklaart alles.

 24. Johan

  “Als uit het onderzoek blijkt dat de serie het op een andere zender, Nederland 2 bijvoorbeeld, beter zou hebben gedaan, is het de bedoeling deze gedurende de zomer op dat net te herhalen.”

  Juist. Niemand kijkt er naar, dus we gaan het herhalen. Staaltje Hilversumse logica.

 25. Gerben

  Hoe onbelangrijk zijn de kijkcijfers? Er is enkel en alleen nog poep en leegheid op de tv, en geen probleem onderscheid zich hier duidelijk van. Lang geleden dat ik uitkeek en oprecht genoot van een tv programma:)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.