Nieuwe donderdag bezorgt RTL 5 beste dag van 2011

RTL 5 heeft donderdag succes behaald met Expeditie Robinson en Holland in da Hood, die samen de nieuwe donderdag- avondprogrammering vormen. Het was voor de zender de beste dag van 2011 tot nu toe. Dat heeft RTL vrijdag gemeld. In haar doelgroep was RTL 5 nummer één. “Met de geweldige start van Holland in da Hood en een superscore voor Expeditie Robinson was RTL 5 met 19,7 procent op afstand de grootste zender in de core doelgroep van de zender, 20 tot 34 jaar“, aldus een zegsvrouw.

Naar Expeditie Robinson keken 1,2 miljoen kijkers. “Het programma scoorde niet alleen in 20 tot 34 jaar erg hoog (27,5 procent). In de brede doelgroep 20 tot 49 jaar keek 23,8 procent van de mensen naar de moedige VIPS. De acht polderrappers van Holland in da Hood wisten 24,8 procent marktaandeel in 20 tot 34 jaar te behalen.”

Niet alleen over primetime is RTL 5 tevreden. “Ook de vooravond met Topchef en Wie Is De Chef was wederom sterk met respectievelijk 19,1 en 11,9 procent marktaandeel in 20 tot 34. De herhaling van De Villa haalde ook nog eens 19,0 procent.

Ook de nieuwe dinsdagavondprogrammering van RTL 5 bleek deze week een succes. De programma’s X Cherso en De Villa bezorgden de zender de beste dinsdag sinds juni 2007.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen