John Williams woest over nep-Het Spijt Me

Foto: Nick van OrmondtJohn Williams is emotioneel over het feit dat zich in Nederland een cameraploeg ophoudt die zich presenteert onder de vlag van zijn programma Het Spijt Me. “Ik maak me hier heel druk om“, zei de presentator vrijdag in RTL Boulevard. De ploeg van de nep-Het Spijt Me is volgens Williams zeer brutaal. “Ik ben wel in voor een geintje en een parodie. Alleen op het moment dat mensen bedreigd en geïntimideerd worden met de naam Het Spijt Me, dan is dit voor mij toch echt de bloody limit.

De copycats zijn volgens Williams zeer goed voorbereid. “Deze mensen weten heel veel van die families en doen net alsof een zoon van papa ‘het spijt me’ wil zeggen, terwijl er helemaal niks van waar is. Het gaat nog een stukje verder. Deze mensen komen echt binnen en ze worden bedreigd als ze zeggen: ‘We willen niet dat dit uitgezonden wordt.’ Dan wordt er gezegd: ‘Weet u wat dit kost?’ Mensen denken dan gelijk dat ze voor de kosten op moeten draaien.”

Het is niet de eerste keer dat Het Spijt Me te maken heeft met dubbelgangers. “Eind juni werd Endemol gebeld door de politie dat er in de omgeving van Volendam een cameraploeg bezig was en suggereerde dat ze voor Het Spijt Me bezig waren. Daar is gelijk op gereageerd door Endemol en er is gebeld met deze ploeg. De kous was daarmee af. Twee dagen geleden is dit dus binnengekomen. Iets veel heftigers.”

Williams waarschuwt mensen dat ze de echte ploeg van Het Spijt Me altijd makkelijk kunnen herkennen. “Ik ben er namelijk altijd bij.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen