Nederland – San Marino winnaar op vrijdagavond

Geplaatst op Sat 03 Sep 2011 om 8:18


De kijkcijfers van vrijdag 2 september 2011 (SKO)

Nederland – San Marino (Vero, 20:24) – Het verslag van het WK-kwalificatieduel Nederland – San Marino was vrijdag de meest bekeken uitzending op televisie. De wedstrijd trok 1.930.000 kijkers (madl: 31.3%) naar Veronica en versloeg daarmee onder andere Holland’s Got Talent, dat met ruim 1,7 miljoen kijkers sterk overeind bleef op RTL 4. Veronica, dat van SBS 6 al het voetbal heeft gekregen, was voor even de tweede zender van het land. De nummer één op vrijdag blijft RTL 4.

Nederland – San Marino was een duel tussen de aanvoerder van de FIFA-wereldranglijst en de hekkensluiter van deze toplijst van de wereldvoetbalbond. Het resultaat was zoals verwacht positief voor Oranje: 11-0. “We begonnen met de missie om zoveel mogelijk doelpunten te maken tegen San Marino. We wilden voor de 10 gaan en dat is gelukt“, zegt aanvoerder Mark van Bommel.

Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4, 20:07) – De vele fans van Goede Tijden Slechte Tijden moeten nog één weekend geduld hebben, voor op maandag het nieuwe seizoen van de hitserie in première gaat. Al een hele zomer lang zitten zij met een prangende vraag: hoe fataal eindigt het huwelijksfeest van Noud en Nina? Voordat het zo ver is, kon men vrijdagavond nog even het geheugen opfrissen met een herhaling van de zomercliff. Daar maakten 959.000 kijkers (madl: 19.3%) gebruik van.

Hotter Than My Daughter (RTL4, 22:42) – Gordon kon vorige week op de nodige complimenten rekenen toen zijn RTL 4-programma Hotter Than My Daughter in première ging met 1,4 miljoen kijkers op de late avond. “Na het spelprogramma Minute To Win It, X Factor, Holland’s Got Talent en de comedy Zie Ze Vliegen kan Gordon ook dit programma weer aan een rijtje tophits toevoegen“, zei een woordvoerster van RTL. Hotter Than My Daughter bleef ook vrijdag boven het miljoen; de tweede aflevering werd door 1.101.000 kijkers (madl: 22.6%) bekeken.

Top 15
01. Nederland – San Marino (VOO) 1.930.000
02. Holland’s Got Talent (RTL4) 1.747.000
03. Voetbal EK KW Rust (VOO) 1.541.000
04. Journaal 20:00 (Ned1) 1.481.000
05. Hotter Than My Daughter (RTL4) 1.101.000 

06. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.054.000
07. Voetbal EK KW NB (VOO) 1.027.000
08. André Rieu op het Vrijthof (Ned1) 1.020.000
09. Goede Tijden Slechte Tijden (RTL4) 959.000
10. Knevel en Van den Brink (Ned1) 925.000

11. Hart van Nederland (SBS6) 904.000
12. Journaal 18:00 (Ned1) 771.000
13. Shownieuws (SBS6) 771.000
14. RTL Boulevard (RTL4) 737.000
15. Flikken (Ned1) 700.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 23.5%
2. Vero / 17.7%
3. Ned1 / 16.7%
4. SBS6 / 7.7%
5. RTL5 / 4.5% 

6. Ned2 / 4.0%
7. NET5 / 3.9%
8. RTL7 / 2.9%
9. RTL8 / 2.6%
10. Ned3 / 2.1%

11. Eurosp / 0.9%
12. Nick / 0.9%
13. Comedy / 0.7%
14. TLC / 0.6%
15. N.geog / 0.5%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,5 %
2. SBS Groep 29,3 %
3. Publieke Omroep 22,8 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,5 %
2. SBS Groep 29,3 %
3. Publieke Omroep 22,8 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


24 Reacties op “Nederland – San Marino winnaar op vrijdagavond”


 1. M

  PO is afgemaakt door de commerciele zenders.

 2. Chiel

  Tvlab begon maandag veelbelevovend. Aan het eind leek het wel of op die dag alle leuke/goede/originele programma’s werden uitgezonden. Veel formats kwamen ook totaal niet uit de verf… Hopelijk komen Kamer 9 (en de filmversie van 2 jaar geleden), Renkema tv en Rambam en Dropping in verbeterde vorm terug. Leuk initatief!

 3. Anonymous

  Toch knap van Veronica dat ze meer dan 1,7 miljoen kijkers wegjagen als het voetbal afgelopen is,ze profiteren er verder niet van. Makkelijk scoren met voetbal hoor,snap overigens niet waarom het nu naar Veronica moest gaan

 4. Slagroomsoesje

  Goed gedaan hoor,…zoveel kijkers.
  Zie ze vast te houden he,…dat gaat jullie zeker lukken, goede programma`s uitzenden, dat is alles.

 5. Marco

  Hotter Than My Daughter was ook deze week weer hilarisch! Erg moeten lachen.

 6. Jack

  RTL4 heeft nauwelijks te lijden onder het voetbal.

 7. Patrick

  Bijna 2 miljoen kijkers voor zo’n flauw wedstrijdje waarbij de uitslag al ruim van tevoren vast staat.

  Zo te zien waren er veel simpele publieke omroepkijkers even weg van hun ingebakken Nederland 1

 8. Anonymous

  Hotter Than My Daughter had echter wel 350.000 kijkers MINDER dan vorige week. We kunnen er lekker positief over gaan zitten doen dat het boven het miljoen scoort en geweldig is enzo maar het is wel 350.000 kijkers omlaag geklapt en dat durft blijkbaar niemand te bekritiseren. Was het van een andere omroep was er hilarisch op gereageerd en NEE het voetbal kun je hier niet de schuld van geven, dat was al klaar. Kans is dus wel dat het volgende week inderdaad onder het miljoen schiet

 9. !#Michael#!

  Herhalingen van GTST scoorde deze week gewoon meerdere keren over de 950.000 kijkers.

  Dat beloofd veel voor het nieuwe seizoen :D

 10. Anonymous

  @Patrick
  Waarom moet dat toch altijd zo afzeikerig over Ned. 1. Ik weet dat het vaak nogal bitter is voor RTL als Ned.1 het beter doet en dan gaan we op zielige manier de zender afzeiken. Als het hoge kijkcijfers heeft gaan we zeiken ‘Van mijn belastingcenten!!’en dergelijke sneue nietszeggende prietpraat en als het laag scoort ‘ach dan zijn de bejaarden in slaap gevallen’ Het is de domste flauwekul. Maar ik moet toegeven RTL heeft DE oplossing om te voorkomen dat er teveel bejaarden voor de buis hangen. Je neemt ze gewoon in dienst. Die drie Diva’s zijn bij elkaar al 170 jaar en dan heb ik het nog niet niet eens over de rest van de bejaarden daar bij dat clubje, RTL is de Omroep Max van de commercielen, alle bejaarden zijn welkom

 11. Anonymous

  Waarom moet dat voetbal nou per se op Veronica, ze weten niet eens de kijkers vast te houden na de wedstrijd, voetbal is meer voor op SBS6 en daarna meteen weer scoren met een ander programma, nee…nu schakelen er meer dan 1,7 milj kijkers meteen weg, stomme zet hoor. het voetbal moet je gebruiken als lead in voor een ander programma

 12. Anonymous

  De SKO is soms raar bezig. Het late RTL Nieuws (10 min.) scoort 500.000 kijkers en hoort daarmee in de top 25, maar stat er niet, t late NOS journaal zijn ze natuurlijk niet vergeten

 13. Anonymous

  En het programma in de rust van de wedstrijd van t NL elftal, dat 3 minuten duurt staat er wel in.

 14. robb

  Patrick 9.28;waren je pa en moe bij je op bezoek.

 15. herman

  Ons aller de subsidie met bakken tegelijk opslurpende PO bakt er wel erg weinig van de laatste tijd en dat ook nog in haar eigen door bejaarden gedomineerde 6+ tuurcijfers. Laten we het hier maar helemaal niet over de gezonde 20-49 cijfers hebben, wat dan begint het wel erg sneu te worden voor onze PO-fanbois. ;)

 16. TvS

  mensen van mediacourant (VOO) is wel heel erg jaren 80, staat voor Veronica Omroep Organisatie, en dat heeft niets te maken met het commerciële Veronica van nu!!

 17. robb

  ik maak me echt zorgen over de 20-49 doelgroep van co van ma tot zo uitgezonderd rtl nieuws zijn er alleen maar programma’s die de hersens nog luier maken .

 18. Patrick

  @robb
  Nee m’n opa en oma

 19. robb

  Patrick 11.12;oke je bent nog een kleuter nu begrijp ik je .

 20. Sanoma-fan

  He Mediacourant,je hebt ook last van ‘valse’ certificaten

 21. Mark

  Ik snap SBS echt niet: wel Undercover Boss en Waar Is De Mol overhevelen van Veronica naar de hoofdzender, omdat het zogenaamd voor een breed publiek is (lees: wij willen ook weer eens 700.000 kijkers op maandag).

  Maar het voetbal gaat dan weer naar Veronica. Da’s zeker niet voor een breed publiek. SBS had winnaar op de vrijdagavond kunnen zijn.

 22. !#Michael#!

  @ Mark

  waarschijnlijk willen ze van Veronica een soort tegenhanger maken van RTL7, vandaar dat er steeds meer sport naar Veronica gaat.

  SBS6 heeft alle sport afgestoten en ziet dit niet langer als een van haar peilers :)

 23. Anonymous

  Herman = Wi m oftewel een persoon die niet meer onder Wi m kan posten dus nu maar Herman heet. Uiteraard pijnlijk voor hem dat de volgens hem niet naar een andere zender zappende Nederland 1 kijker gisteravond Veronica kon vinden. Jammer alleen dat velen Top Gear niet weten te waarderen. Uitstekende aflevering gisteravond. Was wel een herhaling, maar toevallig een aflevering die ik niet eerder had gezien. Reden: deze PO liefhebber kijkt donderdagavond ER en op vrijdagavond regelmatig Top Gear en The Voice. Maar wel met het besef dat hij de PO absoluut niet wil missen.

 24. Koen

  Fantastische 11-0. Tegen het zwakke San Marino, maar je moet het toch maar ff doen. Bravo!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.