John de Mol verdient honderden miljoenen aan The Voice

John de Mol loopt binnen door het internationale succes van The Voice. Hij verdient honderden miljoenen euro’s aan het format. Dat zegt de mediatycoon in Quote. De Mol ziet de talentenjacht dan ook als zijn tweede grote klapper naast Big Brother. “Het gaat zo hard. Ook financieel ja. Als je alleen al naar de vijf grootste Europese landen en Amerika kijkt, waar we een meerjarencontract hebben gesloten, dan praat je al over honderden miljoenen“, zegt de baas van mediabedrijf Talpa.

Om de kostbare show bij RTL 4 op de buis te krijgen, moest De Mol 2,5 miljoen euro in het format investeren. “Maar ik heb het zo uitonderhandeld dat wij alle sponsoring mochten doen en dat alle inkomsten uit de muziek, de merchandising en de telefonie voor ons zouden zijn totdat we onze kosten hadden terugverdiend en onze marge hadden gemaakt. Het werkelijke risico zat hem vooral in de vraag of het programma zou lukken of niet.”

Of het zou slagen, wist De Mol vooraf niet met zekerheid te zeggen. “Ik ben een stuk relaxter dan vroeger, heb veel meer kennis en ervaring, maar nog altijd verlies ik zeker zes keer per week mijn zelfverzekerdheid. Dan denk ik: kolere, is dit eigenlijk wel zo goed als ik dacht?

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen