Gordon laat zich de mond niet snoeren

Foto: William RuttenGordon is niet van plan om zijn collega’s te sparen als hij in de toekomst om zijn mening wordt gevraagd. Dat zei hij donderdag in Koffietijd. De afgelopen periode kreeg Gordon veel kritiek op het feit dat hij zijn televisiecollega’s afviel. “Als mensen mij om een mening vragen over iets, dan zeg ik gewoon wat ik ervan vind. Er zijn heel weinig mensen die dat durven en doen in Nederland. Steeds minder. Ik vind juist dat er steeds meer mensen moeten komen die zeggen wat ze denken“, zei hij.

RTL-collega Patty Brard vond het niet leuk dat Gordon haar show op de radio ‘een schaamteloze kopie’ noemde. “Ik heb niets verkeerds gezegd over de drie diva’s zelf. Ik vind ze alle drie hartstikke leuk. Maar als je zo’n Hummer gaat gebruiken en je zit al in de hoek van Geer en Goor, dan is dat niet origineel. Maar zeg er wat van, want ze scoren wel. De afgelopen aflevering vond ik ook wel leuk om naar te kijken.”

De media zelf hebben ook schuld, vindt Gordon. “Heel veel dingen worden ook uit zijn verband getrokken. Ik zeg zoiets in een radioprogramma van Edwin Evers. Dan zeg ik: ‘Het programma is een schaamteloze kopie van Geer en Goor’. Vervolgens staat er op internet: ‘Gordon beschuldigt diva’s van jatwerk.’ Dat zeg ik niet.”

Op internet levert zijn kritiek vaak veel negatieve reacties op. “Ik ga gewoon niet meer in op wat ze over mij zeggen op internet. Anders had ik onder een steen gaan liggen. Ze zeggen nog steeds de vreselijkste dingen over me op internet, maar ik ga gewoon mijn eigen weg.”

Volgens Gordon is hij niet meer zo heftig als vroeger. “Ik heb zelf een persoonlijke verandering ondergaan afgelopen jaar en dat heeft ook te maken met het overlijden van mijn moeder. Je wordt toch anders en staat anders in het leven. Er zijn wel momenten die ik nu niet meer over zou doen, zoals het nekschot-verhaal bij Idols. Dat is toch wel heel bizar. Het past niet meer bij mij, maar het heeft wel een periode bij mij gepast.”

Nu is hij veranderd. “Ik was losgeslagen en dacht alles te kunnen. Dat is nu niet meer. Ik denk dat Hotter Than My Daughter ook een voorbeeld is van hoe ik echt ben. Het is heel makkelijk om die moeders belachelijk te maken, maar dat doe ik niet.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen