Draadstaal-typetjes voor 50.000 euro toch in Neonletters

Foto: Merlijn DoomernikDennis van de Ven en Jeroen van Koningsbrugge mogen de typetjes uit hun vorige tv-show Draadstaal toch gaan gebruiken in hun huidige tv-programma Neonletters. Dat hebben producenten CCCP en Talpa maandag live afgesproken in De Wereld Draait Door. Commercieel directeur Eelco Keune van Draadstaal-producent CCCP deed in de uitzending het voorstel aan het duo om de typetjes af te kopen door eenmalig 50.000 euro over te maken aan het Wereld Natuur Fonds.

Van Koningsbrugge nam voor het oog van de camera contact op met Talpa-baas John de Mol, maar kwam al snel terug van backstage. “Ik heb hem net aan de telefoon en dan hoor ik opeens dat het per seizoen wordt. Wat wordt het nou?“, vroeg hij.

Even later bleek er alsnog een deal te zijn. “Een woordvoerder van John de Mol heeft nu aan de redactie laten weten: ‘Akkoord!’ Gefeliciteerd.

Het VPRO-programma Draadstaal van producent CCCP stopte vorig jaar, omdat Van Koningsbrugge en Van de Ven in zee gingen met Talpa en overstapten naar de AVRO. Recentelijk werd in een kort geding besloten dat de typetjes eigendom zijn van CCCP en Talpa ze dus niet zomaar mag overnemen.

Talpa had eerder slechts 25.000 euro over voor de typetjes. Dat vond CCCP te weinig.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen