The Voice-kandidate Chaira krijgt geldboete

Musicalactrice Chaira Borderslee krijgt een geldboete van Talpa. Het bedrijf van John de Mol accepteert niet dat ze in De Telegraaf het resultaat van haar auditie heeft verklapt. Dat heeft Talpa maandag laten weten aan RTL Boulevard. Chaira liet in een groot interview weten dat ze teleurgesteld is in de jury, omdat deze haar niet door liet. “Dat er een boete komt is nu zeker. RTL en Talpa moeten samen bepalen hoe de boeteclausule wordt uitgevoerd“, zegt een woordvoerder van Talpa.

De boete kan worden opgelegd, omdat de artieste heeft getekend voor geheimhouding. “Kandidaten die deelnemen aan het programma weten als ze deze geheimhoudingsplicht plus boeteclausule tekenen precies wat dit inhoudt en waarom het juist zo belangrijk is om dit voor de kijker geheim te houden. Ook Chaira kent deze spelregels“, aldus een persvoorlichter van RTL.

RTL zegt de boete met tegenzin op te leggen. “Liever hadden we dat het in eerste instantie niet zo was gelopen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen