Jelle Brandt Corstius levert VPRO nieuwe leden op

De oproep die Jelle Brandt Corstius zondagavond deed aan het einde van de laatste aflevering van Zomergasten om lid te worden van de VPRO, heeft de omroep 550 nieuwe leden opgeleverd. Dat heeft de VPRO maandag gemeld. Een woordvoerster van de VPRO benadrukt dat zij van tevoren niet wist van zijn oproep. “Als hij op de hoogte was geweest hoe het bij de Publieke Omroep werkt, dan had hij geweten dat wat hij in zijn enthousiasme voor VPRO deed, niet is toegestaan“, zegt ze.

Een omroep mag niet zomaar zendtijd gebruiken om leden te werven. “Eind- en hoofd- redactie hielden hun adem in toen hij in Zomergasten een persoonlijke boodschap aankondigde. Bij de herhaling van Zomergasten, op zaterdag 3 september, zal de VPRO zijn oproep om lid te worden verwijderen“, vervolgt de zegsvrouw.

Brandt Corstius deed een rechtstreeks appèl deed op de kijkers. “Ik zou het fijn vinden als u lid wordt van de VPRO. Ik heb geen flauw idee hoe het publieke omroep systeem werkt, maar ik weet wel: hoe meer leden hoe beter. Dus doe mij een lol en ga naar vpro.nl en klik op lid worden. Dat kost maar €12,50 en u krijgt er nog een dvd van Monty Python bij ook. Mijn tante Liesje zou zeggen: u bent een dief van uw eigen portemonnee als u het niet doet“, zei hij.

Onder de ruim 550 mensen die zich als lid hebben aangemeld, bevinden zich volgens de VPRO ook Nederlanders die in het buitenland wonen.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen