Bert van Leeuwen presenteert De Pelgrimscode

Bert van Leeuwen is de nieuwe presentator van het tv-programma De Pelgrimscode. Hij vervangt daarmee de beoogde presentator Marc Dik, die terugtreedt vanwege ziekte in de familie. Dat heeft de EO dinsdag laten weten. De Pelgrimscode startte vorig seizoen met Manuel Venderbos als presentator, maar hij raakte oververmoeid en staakte de opnames in het Midden-Oosten vroegtijdig. Hij werd opgevolgd door eindredacteur Kefah Allush en later door Marion Lutke.

Van Leeuwen verheugt zich op de klus. Hij omschrijft het programma als een ‘verrassend en pittig avontuur dat zich afspeelt op bijzondere plekken. “De Pelgrimscode is totaal anders dan alle programma’s die ik eerder deed“, vertelt hij.

In de tweede serie van De Pelgrimscode gaan opnieuw tien bekende Nederlanders de strijd met elkaar aan in het Midden-Oosten. Zij strijden om 10.000 euro voor een zelfgekozen goed doel. De eerste BN’er wordt donderdag bekendgemaakt.

De première van De Pelgrimscode is op 10 november op Nederland 1.

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen