VARAgids met volledig roze cover

De VARAgids heeft deze week een roze cover. Daarachter bevinden zich artikelen die aansluiten op de naderende Gay Pride. Dat heeft de VARA dinsdag laten weten. Eén van de onderwerpen in het blad is de reis die Arthur Japin maakte naar Polen, waar hij onderzocht hoe homofoob het land is. “Ik ging mee met twee moedige jonge mensen die op het platteland flyers gingen uitdelen om uit te leggen waarom partnerschapsregistratie belangrijk is. De reacties waren beledigend en pijnlijk.

Japin ging op reis naar Polen voor een item in de thema-avond Flikker Op! van Arie Boomsma en Claudia de Breij op 4 augustus. Ook De Breij komt aan het woord in het magazine van de VARA.

De cabaretière vertelt hoe een uitzending met Toon Hermans haar geaardheid bespreekbaar maakte. “Dankzij Toon durfde ik een stille stap te zetten richting het idee dat ik misschien wel eens ‘zó’ zou kunnen zijn. En dat dat dan niet erg was.

De VARAgids met homospecial ligt vanaf dinsdag in de winkel.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen