Sanoma rondt overname SBS af

Het Finse mediabedrijf Sanoma heeft de overname van SBS Nederland vrijdag afgerond. Dat heeft Sanoma vrijdag bekendgemaakt. De tijdschriftenuitgever wordt samen met het bedrijf Talpa van John de Mol eigenaar van de tv-zenders Net5, SBS 6 en Veronica en de bladen Totaal TV en Veronica Magazine. De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaf eind vorige week groen licht voor de overname, onder de voorwaarde dat De Mol zijn belang in RTL Nederland zou verkopen.

Moederbedrijf RTL Group liet donderdag weten dat zij het belang van De Mol in RTL Nederland terugkoopt. Toen De Mol in 2007 een belang kreeg in RTL Nederland, verkreeg RTL een optierecht om de aandelen terug te kopen. Nu RTL gebruik heeft gemaakt van dat optierecht, verliest zij wel Radio 538 aan De Mol.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen