Half miljoen kijkers voor ‘bokswedstrijd van de eeuw’

Het zwaargewicht wereldtitelgevecht tussen boksers David Haye en Wladimir Klitschko trok zaterdagavond laat een publiek van 507.000 kijkers naar RTL 7. Daarmee scoorde het duel ver boven het zendergemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De ontmoeting tussen Haye en Klitschko was volgens RTL ‘de bokswedstrijd van de eeuw’. Het was voor het eerst in decennia dat een wereldtitelgevecht in het zwaargewicht live op de Nederlandse tv werd uitgezonden.

De winnaar van de wedstrijd was overigens de Oekraïnse Klitscko. De NOS vond de wedstrijd ‘niet spannend’. “Het voorspel van het ‘gevecht van de eeuw’ was spannender dan de partij zelf die over twaalf ronden ging“, meldt de sportredactie van de omroep.

De bokswedstrijd was de 21ste best bekeken uitzending van de avond.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen