Arie Boomsma heeft geen zin in Canal Parade

Foto: Govert de RoosArie Boomsma zet zich op televisie actief in voor de acceptatie van homo’s, maar heeft geen zin om in augustus zijn gezicht te laten zien tijdens de jaarlijkse Gay Pride Canal Parade in Amsterdam. Dat zegt Boomsma in KRO Magazine. De presentator weigert uitnodigingen om de grachtentocht bij te wonen stelselmatig. “Daar bedank ik al jarenlang voor. Wel heb ik voor de Gay Pride eens een lezing gegeven tijdens een kerkdienst. Maar om passief op zo’n boot te staan, nee“, laat hij weten.

Boomsma vindt dat de Canal Parade geen goed beeld geeft van wat homoseksualiteit is. “Ik snap ook waarom sommige homo’s zeggen: die botenparade is een beeld waarmee ik me niet kan identificeren.”

Toch vindt hij het goed dat de botenparade bestaat. “Vorig jaar waren er mensen uit Oekraïne uitgenodigd. In eigen land worden ze bekogeld en bespuugd als ze vertellen dat ze homo zijn. Hier worden ze door een joelende massa toegejuicht.”

Het is heel mooi dat dat hier kan. Maar ik voel niet de behoefte om mee te doen“, besluit het KRO-gezicht.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen