VPRO en Volkskrant beëindigen samenwerking

Foto: VPRODe VPRO en De Volkskrant beëindigen na tien jaar hun samenwerking rond de internetsite Cinema.nl. Dat heeft de VPRO woensdag laten weten. De partijen lopen naar eigen zeggen tegen de beperkingen van de mediawet aan. “Die staat de VPRO niet toe om bij te dragen aan het maken van winst door derden. Zakelijke activiteiten die normaal zijn voor een krant, zoals het werven van adverteerders, zijn daardoor onmogelijk“, legt een woordvoerster van de omroep uit.

De VPRO gaat alleen verder met de filmwebsite en De Volkskrant gaat uitgebreid aandacht besteden aan film op vk.nl. “De Volkskrant draagt – met enige spijt in het hart – Cinema.nl aan de VPRO over en kiest er nu voor haar naam op filmgebied in eigen beheer uit te bouwen, in de krant en online. De VPRO betreurt het besluit van de Volkskrant, maar zal Cinema.nl met volle overtuiging zelf voortzetten.

De Volkskrant en de VPRO beschouwen Cinema.nl als een geslaagd experiment. “Door de samenwerking tussen de krant en de omroep is een filmwebsite ontstaan met persoonlijk filmadvies en -nieuws, een filmagenda voor bioscoop en televisie en een database met filmrecensies uit de Volkskrant. Na tien jaar trekt Cinema.nl ruim 12.000 filmliefhebbers per dag.”

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen