Valerio Zeno trekt weinig kijkers met Van De Gekke

Geplaatst op Wed 08 Jun 2011 om 10:03


De kijkcijfers van dinsdag 7 juni 2011 (SKO)

Van De Gekke (BNN, Ned3, 20:35) – Het nieuwe tv-programma Van De Gekke met presentator Valerio Zeno is dinsdagavond met matige kijkcijfers van start gegaan op Nederland 3. De eerste uitzending wist een publiek van 217.000 kijkers (madl: 3.8%) te boeien. Van alle programma’s die om half negen werden uitgezonden op de tien grootste zenders, was Van De Gekke het op een na minst bekeken. Alleen Johnny de Mols Down Met Johnny Rocks op Veronica trok nog minder kijkers: 137.000.

In Van De Gekke brengt Valerio Zeno een ode aan gewone mensen met een bijzondere gewoonte. Zo legde Wesley in de eerste aflevering uit waarom hij overal waar hij binnenkomt eerst even moet poepen. “Van een sollicitatie tot een bezoek aan zijn schoonouders“, aldus BNN.

Entourage (BNN, Ned3, 20:01) – De nieuwe vooravond van Nederland 3, bestaande uit de BNN-programma’s Nu We Er Toch Zijn en Entourage, is dinsdag van start gegaan met lage kijkcijfers. Filemon Wesselink trok met een heruitzending van Nu We Er Toch Zijn een publiek van 184.000 kijkers, terwijl een nieuwe aflevering van de Amerikaanse komedieserie Entourage slechts 72.000 kijkers (madl: 1.3%) wist te boeien. Daarmee heeft Nederland 3 opnieuw geen succesvolle titels gevonden voor de vooravondprogrammering. Ook in voorgaande jaren werd het succes van De Wereld Draait Door in de zomer lang niet geëvenaard.

Welcome Home (RTL4, 20:33) – Welcome Home is een succes op RTL 4. Zelfs voor de start was het programma van Natasja Froger al in trek. Maar liefst 900 mensen meldden zich aan als kandidaat. Alleen de meest schrijnende gevallen zijn behandeld. “De kijker moet het die mensen echt gunnen“, zegt eindredacteur Jacco Keyzer in Televizier. Hij is blij met het succes van Welcome Home. “Natasja heeft een vaste groep kijkers en Welcome Home past haar als een jasje. Het is heel oprecht.” Welcome Home scoorde dinsdag 1.118.000 kijkers (madl: 19.0%).

Top 15
01. Journaal 20:00 (Ned1) 1.843.000
02. Hart van Nederland (SBS6) 1.411.000
03. Goede tijden slechte tijden (RTL4) 1.405.000
04. Shownieuws (SBS6) 1.239.000
05. Half Acht Nieuws (RTL4) 1.210.000 

06. Nieuwsuur (Ned2) 1.153.000
07. Welcome Home (RTL4) 1.118.000
08. NCIS (SBS6) 1.028.000
09. Herrie XXL (RTL4) 996.000
10. Allerslechtste Chauffeur van NL (Ned1) 973.000

11. RTL Boulevard (RTL4) 973.000
12. Knevel en Van den Brink (Ned1) 966.000
13. Opsporing Verzocht (Ned1) 888.000
14. Editie NL (RTL4) 878.000
15. Journaal 18:00 (Ned1) 845.000

Marktaandelen (18-24u, 6+)
1. RTL4 / 18.1%
2. Ned1 / 17.8%
3. SBS6 / 14.5%
4. Ned2 / 8.0%
5. RTL5 / 6.0% 

6. RTL7 / 5.4%
7. RTL8 / 4.0%
8. NET5 / 3.7%
9. Vero / 3.3%
10. Ned3 / 3.3%

11. Discov / 1.3%
12. Comedy / 1.0%
13. Nick / 0.8%
14. Eurosp / 0.8%
15. MTV / 0.5%

Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,5 %
2. Publieke Omroep 29,1 %
3. SBS Groep 21,5 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)Marktaandelen per zendergroep (18-24u, 6+)
1. RTL Nederland 33,5 %
2. Publieke Omroep 29,1 %
3. SBS Groep 21,5 %
Meer kijkcijfers bij
StichtingKijkOnderzoek
Internetadres:
(Kijkonderzoek.nl)


58 Reacties op “Valerio Zeno trekt weinig kijkers met Van De Gekke”


 1. Anonymous

  Gefeliciteerd Endemol en BNN.

 2. Paul

  Valerio wie?

 3. Martijn

  Veronica en nederland3 moeten vandaag behoorlijke klappen incasseren. Niet best voor eigen productie.

 4. Twan

  @Paul

  Kijk eens naar de foto hersenloos figuur

 5. de Rechte

  val altijd in slaap bij Valerio…komt door die monotone stem….

 6. Levi

  Van de Gekke viel ook een beetje tegen. In de Engelse versie zat meer tempo en werden in een aflevering ook veel meer soorten mensen en onderwerpen getoond. Denk dat het aantal Nederlandse aangemelde deelnemers ook tegen viel

 7. Stefan

  @Paul: Valerio ZERO :-)

  Maar uhm ik vond het wel leuk hoor dat programma. Wel typisch gevalletje totaal niet geschikt voor de publieke omroep.

 8. Flippo

  En WEER is RTL4 de grootste in de algemene doelgroep zes plus. Vrijdag, zaterdag en zondag ook al en op maandag was het verschil met 2,9% nihil. Ook ongelofelijk dat het zwaar met belastinggeld gefinancierde pretnet al eind april met zomerstop gaat.

  En RTL8 de zevende zender, met Net5, Veronica en Nederland 3 achter zich. Net5 scoort al tijden slecht, maar ook de eigen producties van Nederland 3 en vooral Veronica doen het dramatisch! Tijd dat RTL investeert in 8 en er het nieuwe Net5 van maakt.

  Hopelijk maakt Marja deze week bekend dat ze van Nederland 3 af wil. Sinds DWDD er niet meer is, is het de slechtst bekeken zender van Nederland. Voetbal naar 2, DWDD naar 1 en de kinderprogramma’s op 2 en het digitale kanaal. Allemaal geldverspilling. Hoezo kwaliteit bij de PO? Ik citeer: “In Van De Gekke brengt Valerio Zeno een ode aan gewone mensen met een bijzondere gewoonte. Zo legde Wesley in de eerste aflevering uit waarom hij overal waar hij binnenkomt eerst even moet poepen. “Van een sollicitatie tot een bezoek aan zijn schoonouders“, aldus BNN.”

  :lol:

 9. !#Michael#!

  @ Flippo

  Is er de kans dat ze van Ned3 af wil? Zou een mooi kavel zijn voor een nieuwe commerciële omroep! Zouden ze zo kunnen verkopen die zender :)

  Word dan dus een ‘win-win situatie’. Ze bezuinigen miljoenen op jaar basis, en ze kunnen miljoenen vangen voor de verkoop van een kavel zo vast geroest in de voorste regionen van de afstandbedieningen van alle NL huishoudens!

 10. Michel

  @Flippo: Al ga je er nog zo op hopen maar, NED3 gaat echt niet weg.

 11. Flippo

  @!#Michael#!: @Michel: Naar verwachting eind deze week de kamerbrief, we zullen zien. En als ze Nederland 3 behoudt, moet er in ieder geval flink worden gesneden. En ook daar ben ik fan van.

 12. Paul

  Eens Flippo. Al ben ik wel van mening dat er op Ned1 of 2 ruimte moet zijn voor goede jongerenprogramma’s. BNN verneukt de zender met dit soort troep, waardoor ik het nu eens moet zijn met Flippo. Maak toch alsjeblieft een Nederlandse versie van ‘Blood, sweat and T-shirts’. Dat is een mooi, leuk programma waarin reality nog enige boodschap heeft.

 13. Bob

  @Flippo: Wacht, je hebt kritiek op het feit dat de PO gefinancierd is met belastinggeld. Maar vervolgens heb je commentaar op het feit dat ze in April al met de zomerstop beginnen om geld (in jouw ogen dus belastinggeld) te besparen ? Mooi gevalletje van zeiken om het zeiken.

  Daarnaast kost een extra zender niet zo heel veel. Je bespaart niet zo veel om het 3e net te schrappen. Ik denk dat zelfs een onbenul als van Bijsterveldt dat snapt. Echt bezuinigen doe je door de diverse omroepen te laten fuseren waardoor die enorme toplaag bij de PO weg kan. Maar ja, daar zitten allemaal vriendjes en vriendinnetjes van van Bijsterveldt. Dus dat gaat niet gebeuren.

 14. Michel

  @Flippo: Ik snap trouwens niet dat je je zo druk maakt. Belasting moet je toch betalen. Dit zal altijd voor een deel naar de PO gaan. Of NED# er nou wel of niet is. In bijna alle alle andere landen is dit ook zo. In Engeland zijn er zelfs 6 zenders van de PO. Dus dat valt bij ons allemaal nog wel mee. En zeker als je kijkt wat een beetje het maar is wat van jou belasting geld naar de omroep gaat. Naar NED3 kijkt een kleine groep mensen maar, zijn wel mensen die er graag naar kijken. Net zoals dat het geval is bij NET5 of discovery. Laat deze mensen wel lekker naar NED3 kijken dan kijk jij lekker naar RTL

 15. Flippo

  @Bob: Nee, dan heb je m’n commentaar toch verkeerd begrepen. Het geld voor dit jaar hebben ze al, dus waarom ze in april met zomerstop gaan? En ik vind het raar dat Nederland 1 op prime-time twee herhalingen heeft, terwijl 2 en 3 wel nieuwe programma’s hebben.

  Als nou blijkt dat ze over een paar jaar eerder de zomerstop invoeren vanwege bezuinigingen, ben ik daar groot voorstander van.

 16. Flippo

  Heerlijk hoe de PO-boys altijd in de aanval schieten als ik schrijf dat RTL4 groter is dan Nederland 1. Dat kan ik tegenwoordig bijna dagelijks doen, dus dat wordt lachen! :lol:

 17. !#Michael#!

  @ Flippo

  2 NPO zenders is genoeg.

  Zappelin kan tussen 0600/1800u op Ned2. Vooravond Ned2 kan er zo uit zien:

  1800u Tijd voor Max
  1930u Lingo
  1930u Ziekenhuis Docu’s
  2000u Thats teh Question/voorbeschouwing Champions leageau.

  Vooravond Ned1:

  1800u NOS Journaal
  1815u Één Vandaag
  1900u DWDD
  2000u NOS Journaal

  Prime Time Ned1 kan zo blijven. Breed kanaal voor met actualiteiten en amusement.

  Op Ned2 is er op maandag en vrijdag plek voor actualiteiten rubrieken (als bijv. Netwerk etc). Donderdags kunnen ze wat docus uitzenden. Nieuwsuur kan gewoon gehandhaaft blijven rond 2300u.

  Kan het eindelijk een kanaal worden voor nieuws met diepgang, aangevuld met sport en wat amusement voor de oudere doelgroep. Zodat de kijkcijfers een beetje basis en body houden.

  Waarom huurt Den Haag mij niet in als trouble shooter bij de NPO? Wil het voor een minimale fractie doen van het bedrag wat al die evaluatie commissies de afgelopen jaren op gestreken hebben met het hoe en wat evalueren van het bezuinigen op de NPO ;)

 18. Bob

  @Flippo: Maar waarom wil je dat de PO bezuinigt ? Omdat jij er niet naar kijkt ? Ik kijk graag naar de publieke omroep. Programma’s als X Factor of IHVH spreken mij totaal niet aan. Dat wil toch niet zeggen dat ik vind dat RTL maar 2 zenders mag hebben ? Zodat ik 10cent minder hoef te betalen voor mijn Unox groentesoep ? Of een 10tje korting op mij Hi abonnement ?

 19. Bob

  @Flippo: Wauw, dan snap je echt niet waar ik het over heb. Het gaat mij niet om hoe groot of klein RTL is. Het gaat mij om het feit dat ik het vreemd vind dat jij andere mensen hun programma’s niet gunt. Ik snap dat niet.

 20. Michel

  @Flippo: Jij bent echt heel dom

 21. Flippo

  @Bob: Ja, dat gun ik je zeker! Ik gun andere mensen ook goede zorg, goed onderwijs en ik gun ons allemaal mooie wegen en stoepen zonder losliggende tegels. Maar als er bezuinigd moet worden gaat dat soms ten koste van wat we gewend zijn. Zo werkt dat nou eenmaal, dat weet jij toch net zo goed als ik?

 22. Bob

  @Flippo: En ik heb al aangegeven dat bezuinigen goed kan bij de PO. Maar niet door een 3e net of programma’s te schrappen. Maar juist door de toplaag bij de PO te schrappen. De kosten van alle directeuren bij alle verschillende omroepen bedragen zoveel dat als je die schrapt je geld genoeg overhoud voor een 3e net. Dan krijgt de belastingbetaler waar voor zijn geld en kan je toch bezuinigen.

 23. Chiel

  @!#Michael#!: In België willen ze er juist een zender extra bij, om tegenovergestelde reden. Toch goed dat er zoveel keuze is, dat jij er nu vrijwel niet naar kijkt :)

 24. !#Michael#!

  @ Bob

  Waarom een 3e net in de lucht houden als in de praktijk al blijkt dat de NPO in april al langzaam de zomer slaap in sukkelt?

  Schrap dat 3e net. Zo zijn er geen herhalingen nodig, en kunnen er 12 maanden lang nieuwe programma’s de buis op. Voor herhalingen bestaat er zoiets als Omroep Gemist!

  Zolang ze geen 3 zenders kunnen vullen? Zijn er dus geen 3 zenders nodig! Het word tijd dat Ned3 verdwijnt!

 25. Levi

  Nederland 3 kan inderdaad best weg en verkocht worden. Nederland 2 heeft overdag alleen maar herhalingen met af en toe een nieuw journaal. Van de ochtend tot de avond kan Zappelin en Zapp daar zitten. De wereld draait door verhuizen naar Nederland 1 en andere programma’s die een ‘succes’ zijn kunnen ook best naar 1 van de 2 andere zenders.
  Misschien heeft Mart Smeets interesse om Nederland 3 te kopen en er Sport 3 van te maken aangezien hij zo graag een sportzender wou.

 26. Flippo

  @Bob: Tuurlijk, daar moet je beginnen. Het mag pas als laatste ten koste gaan van de gewone mensen, maar soms ontkom je daar niet aan.

  Maar goed, we zullen wel zien wat Marja bedacht heeft. Grote kans dat ze Nederland 3 ontziet, maar we weten allemaal dat dat de volgende stap is als er weer meer bezuinigingen aan komen.

 27. Zomaar

  Even over Welcome Home: wat een geweldig mooie uitzending was dat gisteren zeg! De mooiste die ik tot nu toe gezien heb. Tranen stonden in mijn ogen. Van mij mag er een tweede seizoen komen, maar die zal er vast komen met zulke kijkcijfers.

 28. MediaPrak

  @Flippo: Dus als ik je goed begrijp, als iets wordt betaald uit algemene midddelen, wat ook privaat kan, en waar jij geen gebruik van maakt, dan moet je het aan private partijen overlaten. Dus musea verkopen. Publieke zenders verkopen. Kunstgezelschappen geen subsidie meer geven.

  Nu heb ik geen koopwoning, dus hypotheekrente subsidie afschaffen? Koninklijk huis privatiseren (reclame borden op bordes, gouden koets)? Één kamer is genoeg, we schaffen de 2e kamer af. Leger is tegenwoordig alleen maar in het buitenland, afschaffen? Subsidie Bijzonder onderwijs (RK en Protestants) stopzetten? Idem voor subsidies voor herstel en renovatie kerken en oude gebouwen. Kinderbijslag alleen voor één kind, neem je er meer? Regel t zelf.

  Wordt er erg gezellig op, he?

 29. TeeVeetje

  @Zomaar: Ik moest meekijken met mijn vrouw ( ik had ook wat anders kunnen gaan doen natuurlijk ), maar ik ben het met je eens het was een hele beste aflevering . En ik ben geen Natasja Froger fan , want die blijf ik nep vinden .

 30. Mediawatcher

  Lijkt toch echt een tamelijk nette score voor Van de Gekke!
  Absoluut niet realistisch om te veronderstellen dat Nederland 3 de aantallen van DWDD (inmiddels een programma voor een veel breder publiek) behaald zouden worden. DWDD zit in de dagelijkse routine van mensen en heeft in de loop der jaren – net als een instituut als het 20.00 uur journaal- een vast publiek opgebouwd.
  Ter vergelijking: de eerste aflevering van de Pan Game scoorde aanvankelijk (249.000). Dat toen gesproken werd van een tegenvaller is te rechtvaardigen , omdat het wel geprogrammeerd staat op de grootste familiezender (RTL). Maar inmiddles ligt dit nu rond de 300.000.
  Er wordt hier voor het gemak weer eens voorbijgegaan aan het feit dat een Nederland 3 een veel specifiekere doelgroep aanspreekt dan een familiezender als Nederland 1. Doelstellingen en verwachtingen voor Nederland 3 zijn totaal anders.
  Kortom, een dit lijkt een beetje op stemmingmakerij…

 31. Anonymous

  Entourage, komop. Slechte kutserie, dan wil je ook geen hoge cijfers scoren als je zulke programma’s gaat programmeren. Trouwens dat nieuwe programma van Valerio is ook wel weer van extreem laag niveau.

 32. Zomaar

  @TeeVeetje: Geheel met je eens ben ook absoluut geen Natasja Froger fan (al moet ik zeggen dat ze dit programma wel beter doet dan haar vorige programma’s, tenminste wat ik daar dan van gezien heb) Maar vind het programma gewoon mooi in elkaar gezet!

 33. Sven L.

  Ik blijf het een schande vinden dat een organisatie als RTL pretendeert the family of stations te zijn, terwijl er geen fatsoenlijke jeugdprogrammas worden gemaakt. Ik denk dat RTL5 in de namiddag kan investeren in iets wat tieners aanspreekt, Valerio Zeno zou daar een goed gezicht voor kunnen zijn, samen met Saar (die van tmf zeg maar).

  Als ik kijk naar mijn tienertijd had je NOW tv met danny rook; dat was nog eens lachen.

 34. Dennis

  Mocht Nederland 3 ooit worden opgeheven, wat ik me niet kan voorstellen, dan is dat voor RTL een mooie gelegenheid om van RTL 8 de naam te veranderen in RTL 3.

 35. Brenda

  Kwam gisteren tijdens het zappen uit bij dit programma en….wat een bagger!
  Waarom Valerio op tv is is me uberhaupt al een raadsel maar het programma is echt niks……
  En er mag best een PO zender weg…..er zijn zelfs te weinig goede programma’s om 2 zenders te vullen!

 36. lichtpuntje

  @Dennis: Medewerker RTL?

 37. lichtpuntje

  @Flippo: Wie betaald uiteindelijk de RTL Flippo?.

 38. Anonymous

  Dit is toch niet nieuw, maar een hh.

 39. Mark

  SBS gooit de programmering weer om, niks blockbusters op vrijdag maar… jawel, hh van De 25… Zucht! Wordt er een beetje moedeloos van. Jammer van de premieres, maar mss denkt SBS niet op te kunnen boksen tegenover RTL, die met o.a. Mamma Mia en Julie & Julia net zoveel kijkers gaat trekken als X-Factor.

  @MC: Dit artikel kan dus aangepast worden. http://www.mediacourant.nl/?p=106294

 40. Mark

  Van De Gekke is tocg gewoon Man Bijt Hond II: allemaal lui die rijp zijn voor de shrink. :lol:

 41. Jimmy

  @Mediawatcher: Je info klopt bijna helemaal!
  Alleen de Pain Game staat niet op RTL4 maar op RTL5, en dat is ook een kleine zender !!!!!

 42. Siep

  Wat een gezever over die Frogette in welving home! Voor de derde achtereenvolgende keer dalende cijfers en weer blaast mediacourant de loftrompet!
  Bizar!

 43. Siep

  En waar is de melding dat SBS goed scoort met vooral ncis en hvnl?

 44. Pat

  Pain Game is behoorlijk aan het groeien , eerst nog rond 200.000 kijkers , nu al rond de 300.000 kijkers.

 45. Mark

  Pain Game is leuk zomers vermaak, gewoon doorprogrammeren als GTST is afgelopen, zou nog wel eens een hitje kunnen worden.

 46. Durf jij te klikken?

  @Twan: Hij staat daar anders wel.. Is jou nog niet gelukt.

 47. Geenstijl

  NL 3 schrappen? Dat is denk ik de enige beschaafde jongeren zender. Ik ben 19 en kijk meestal NL 3, want op rtl5 zijn alleen maar reality series met domme mensen en op Veronica is alleen Top Gear leuk.

 48. TheAmateur

  @Geenstijl: Hoezo is NL3 een jongerenzender, de gemiddelde kijker is boven de 45 jaar..

 49. TheAmateur

  @TheAmateur: En daar is onderzoek naar gedaan.

 50. Dennis

  @lichtpuntje: Nee hoor, geen medewerker van RTL. Jij misschien?

 51. Maarten vh

  wel grappig dat hier de regering van Nederland 3 af wil terwijl in (het veel kleinere) Vlaanderen er juist een derde publieke zender aan zit te komen.

 52. Anonymous

  En voor al die achterlijke lui hier die niet meer open staan voor objectieve informatie het belangrijkste nieuws uit Vlaanderen. Bij onze zuiderburen (weten jullie dat wel) komt er een 3e publieke zender. Zelfs de Belgen snappen het belang van een goed opgezette PO. Alleen domme en eigenwijze stomkoppen als hierboven willen dat niet inzien. Stelletje achterlijke hufters.

 53. gtstfites

  Waarom kijken bejaarden naar Nederland 3?

 54. Anonymous

  @gtstfites: Omdat ze al die herhalingen op RTL zo kalmpjes aan wel hebben gezien, alleen 20-49 vind het blijkbaar boeiend om 6x dezelfde serie of show te zien

 55. Chiel

  @gtstfites: Omdat ze een programma leuk vinden. Prima toch! Ik kijk ook wel eens MAX.

 56. Michel

  @Maarten vh: De regering wil helemaal niet van NED3 af.

  @!#Michael#!: Zegt de Michael de fan van RTL4 die op het gebied van herhalingen De kampioen is. Om nog maar te zwijgen over je opmerking van het zender kunnen vullen. En dan heeft RTL er nog 4 ook.

  @Brenda: Er zijn genoeg goede programma’s bij de PO (en die zijn er ook wel op de CO) alleen die begrijp jij niet.

  @TheAmateur: 45 jaar ja is het gemiddelde en dat is onderzocht maar, begrijpen doe je het nog niet echt he. Het onzoek gaat over het gehele NED3 dus op Z@pp. Voor 19.00 kijken er voornamelijk kinderen onder de 12. NED3 zend voetbal wedstrijden uit en Dwdd trekt een brede doelgroep (ook veel van boven de doelgroep jongeren) Verder is NED3 ook de zender die de hele nacht doorgaat met uitzenden met verschillende programma’s. De doelgroep die dan wakker is is dus ook heel breed van jong naar heel oud (de rest slaapt of is uit of wat anders aan het doen) Als je dus een onderzoek gaat doen onder al deze kijkers over de hele dag kom je op een gemiddelde van 45 uit en dat is goed. De jongeren kijken ook. Het is eigenlijk meer een zender voor iedereen die zich jong voeld net als wat Veronica altijd was.

 57. Anonymous

  @Paul: Trieste mongol met je trieste grapje. Ik weet ook nog een grapje:

  Paul wie?

  Oooh HAHAHAHA, werkelijk wat een mop. Kankamongol!

 58. Mark

  @TheAmateur: De gemiddelde kijker van Sesamstraat is ook 49 jaar. :lol: (was eergisteren in The Pain Game)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.