Thijs Römer en Renée Soutendijk in tv-serie Wendy van Dijk

Geplaatst op ma 27 jun 2011 om 15:35

Thijs Römer en Renée Soutendijk spelen een rol in de nieuwe RTL 4-serie Moordvrouw van Wendy van Dijk. Dat bleek maandag tijdens de castpresenta- tie in de Friese hoofdstad Leeuwarden. Moordvrouw gaat over een professioneel politieteam in Friesland, dat wordt geleid door Carla Vreeswijk, een rol van Soutendijk. De komst van de nieuwe rechercheur Fenna Kremer, gespeeld door Van Dijk, leidt tot de nodige commotie. Ze jaagt al haar collega’s tegen haar in het harnas.

Ook Achmed Akkabi, Chava Voor in ’t Holt en Porgy Franssen zullen hun opwachting maken in de tiendelige serie, die in augustus wordt opgenomen en in het voorjaar van 2012 wordt uitgezonden.

De kijker kan volgens een woordvoerster van RTL 4 ‘razendsnel televisiedrama’ verwachten. “Met verhalen van nu, markante persoonlijkheden in de hoofdrollen en een oogverblindend décor: Friesland“, vertelt ze.
35 Reacties op “Thijs Römer en Renée Soutendijk in tv-serie Wendy van Dijk”


 1. s.

  Wat een topcast!

 2. Dennis

  Klinkt goed!

 3. !

  Mooie cast. Ik ben benieuwd.

 4. ¥¥ ADLICIOUS ¥¥

  ok echt leuk echt

 5. jan91

  Ik dacht even dat bovenstaande reacties sarcastisch bedoeld waren, maar volgens mij zijn ze bloedserieus. Topcast?! Met Wendy van Dijk (kan voor geen meter acteren), Achmed Akkabi (van de Albert Heijn) en Chava Voor in ’t Holt (totaal onbekend)?!

 6. kwikjealex

  Ik ken alleen van Dijk bij de naam omdat ze presenteert.

  Van die Achmed ben ik niet zo fan, dingen als het huis Anubis en nog wat kinderserie’s had hij altijd een rol dat die gek deed, maar ik zie hem niet snel echt acteren.

 7. Anoniem

  @kwikjealex

  Je kent Thijs Romer niet (kleinzoon Piet Romer, man van Katja Schuurman)? Renee Soutendijk ook nog nooit van gehoord?

  Dat zijn toch wel twee grote namen. En het is goed dat de rest relatief onbekend is. Zo’n soort serie met weer enkel en alleen grote en bekende namen is ook niet altijd handig.

 8. Tim

  @kwikjealix Renee Soutendijk is één van de beste actrices die Nederland ooit gekend heeft.

 9. Jolien

  Haha, wat zijn de reacties van de sneue RTL-fanboys toch weer voorspelbaar.

  Flikken Maastricht (dat zich echt heeft ontwikkeld tot een topserie) wordt hier constant afgekraakt, maar deze politieserie wordt bij voorbaat al de hemel in geprezen.

 10. Mark

  @Tim: Nou…. niet alles is goed: http://www.youtube.com/watch?v=5izyToP7TOg

 11. Jip

  Porgy Franssen is ook fantastisch. Goeie kop en goeie indringende stem.

 12. Freddie

  Goed dat RTL weer met een serie komt, dat hoort een zender ook gewoon te hebben!!!
  Niet om te willen zeuren, maar een ander thema mag ook wel een keer.

 13. j-k

  klinkt goed! ben benieuwd, er zitten top acteurs bij, word een kijkcijfer bom! ookal is ie super slecht! kijk maar naar Iedereen is gek op jack

 14. Anoniem

  wow en ik dat dat deze nieuwe 10Delige serie met oa: wendy van dijk in de hoofdrol daarvan beginen ze in augustus met de opnames endan begint de serie eindelijk in het voorjaar 2012 bij RTL4 ik zou het bv op de succesvolle vrijdag of zaterdagavond primetime uitzenden we wachten af dit wort vas een dikke leuke kijkcijfer hit met wekkelijks boven de mijoenen kijkers gekluistert kijk maar naar iedereen is gek op jack! keken ook wekkelijks zelfs boven de 1.5 miljoen mensen naar ik kijk nu al uit naar iedereen is gek op jack! seizoen 2 wat vanaf voorjaar 2012 ergens in maart of april of misschiel alwel weer in eind februarie weer bij RTL4 is tezien volgens mij beginnen in augustus ook weer de opnames van flikken maastricht!

 15. !#Michael#!

  Slik je, je valium nog wel?

 16. j-k

  @anonymous

  flikken maastricht is al op de helft met de opnames ze zijn in augustus klaar!
  iedereen gek op jack leuk? ben je wel helemaal lekker? haha, over smaak valt niet te twisten

 17. Anoniem

  heey j k roling hoe zit het met de voorbereiding van het 8e en laatste harry potter avontuur beste vriendin van ons allen ?

 18. kwikjealex

  @Anoniem en Tim,
  ik ben niet zo van al die namen, ik zie of ze goed acteren er verder heb ik er niet veel interesse in.

 19. TeeVeetje

  De Römertjes worden niet gepruimd door een of andere filmmaker omdat ze bevriend waren met Theo van Gogh , dus word het tijd dat opa Römer optreed.

 20. Timor

  Heb zo’n voorgevoel dat deze serie erg tegen gaat vallen. RTL4 had zich beter kunnen richten op een nieuwe serie als Gooische Vrouwen. Het komende jaar komen al zoveel politieseries en familiedrama staat nog lang niet in de planning aangezien Bloedverwanten pas in december 2012 komt.

 21. Stan

  Heel erg goed dat RTL4 met Nederlands drama komt, nu de PO er geen geld meer voor heeft. Nu maar hopen dat het om aan te zien is.

 22. fabeltjesland

  vertelt ze…..de zegsvrouw…. der komt helemaal niks , er is geeen geld om dit te maken , opgeilen en meer is het niet , eind van deze zomer wordt gemeld dat het niet haalbaar is , uitstel naar eind 2012 , en dan is ook bekend wat mollie van plan is , slaap zacht ….

 23. Kees

  Wendy van Dijk gaat Lindaatje de Mol spelen? Ben benieuwd…

 24. Paul

  en dan zal er wel weer iemand Wendy van Dijk gaan spelen,en op het laatst spelen ze dan allemaal weer in de zandbak van de Hemel

 25. Paul

  wat is dat toch altijd raar he,die levende tv kliek zoeken elkander altijd op in de zandbak.Nieuw talent hoort niet bij die kliek.En zeker al niet als je geen Kontkruiper bent

 26. Paul

  en wat stelt het dan nog allemaal voor,GEEN RUK.

 27. Kees

  @Paulus…maak je niet druk…aan alles komt altijd een einde…vroeg of laat lost alles op!

 28. Alex

  Weet niet wat ik er van moet denken,
  De cast spreekt me totaal niet aan, wat ik wel prettig vind is dat er bij politieseries 1 acteur is waarvan je zeker weet dat hij/zij goed is, wat ik bij andere politieseries wel heb/had, Baantjer (Piet Romer), Flikken M. (Angela Schijf/Victor Reinier), Spangen(Monique van de Ven), Seinpost (Victor Low), dat soort series hebben dat wel. Wendy vind ik leuk als Ushi enz. maar dit, nee ik denk het niet.

 29. Jimmy

  De vooroordelen, opgelepeld door een stelletje nitwits, stromen, voor de verandering, mijn beeldbuis weer op, brrrrrrrrrrrrrrrr
  Wat bestaat het Hollandse MC klootjesvolk toch uit een stelletje negatieve uilskuikens!

 30. j-k

  bloedverwanten komt in 2012 voorjaar! dat is over ongeveer 8 maanden! en penoza is toch ook wel een soort familie serie, en die 4 delige miniserie met leontine! maar inderdaad er kan nog wel 1 grootse serie bij!

  vorige jaren was het ook alleen Flikken Maastricht, na dat keyzer boer en advocaten, spoorloos verdwenen, baantjer, spangen en grijptstra en de gier allemaal tussen 2004 en 2008 gestopt. daarna was het alleen Flikken Maastricht en scoorde mede daarom enorm goed. voorderest hebben ze de laatste jaren veel uitgeprobeerd qwa drama! kijk maar naar A’dam en E.V.A, Van God Los, Levenslied, Belicher, in Therapie! zijn best wat uit 1 lopende series die eerder nog niet uitgeprobeerd waren.

  verder kijk ik enorm uit naar: Overspel, Lijn 32, Seinpost DH en Mixed up

 31. Danny van der Sluys

  Grappig dat RTL-Boulevard het gisteren introduceerde als sterke serie, terwijl er nog geen dag gedraait is, haha. Partijdig? Hoe kom je er bij….!

 32. Tobias Keizer

  Achmed Akkabi!

  Ik weet niet waar sommigen het hier over hebben, maar dat is een van de grootste talenten van zn generatie.
  zn performance in Rabat verraste mij compleet ( ik kende hem alleen uit Alibi ). herkende hem totaal niet terug.
  Ook de enige geschoolde acteur (Toneelschool Maastricht) samen met Porgy Fransen volgens mij.
  wat spel betreft zit het dus wel snor.

  Hopen dat de verhaallijnen net zo goed zijn.
  ben opzich wel benieuwd.

 33. Marc van der Linden

  Tobias Keizer
  Je heb volkomen gelijk. Achmed Akkabi is een toekomstge steracteur.

 34. evert

  Wanneer komt Thijs Romer uit de kast?

 35. Anoniem

  Ondertussen is Thijs Römer wel getrouwd met een van de mooiste vrouwen van Nederland… Katja Römer- Schuurman

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.