Maxim Hartman: ‘Succes Ik Hou Van Holland onbegrijpelijk’

Maxim Hartman begrijpt niets van de hoge kijkcijfers van Ik Hou Van Holland. De VPRO-presentator vindt de RTL-show overdreven. “Ik hou van humor en lachen op tv, maar het moet niet doorslaan zoals Ik Hou Van Holland“, zegt hij in VARAgids. Vooral presentatrice Linda de Mol giechelt wat af in de tv-show. “Als er zo overdreven gezellig gelachen wordt om dingen die feitelijk niet grappig zijn, werkt het averecht. Ik verbaas mij erover dat zóveel mensen dat programma leuk vinden.

Hartman vindt het zelfs jammer dat Ik Hou Van Holland zo goed scoort. “Het is bijna iets om moedeloos van te worden. De massa heeft te veel macht op televisie en dat zorgt voor steeds meer van hetzelfde. Dat de commerciëlen dat doen, is begrijpelijk, maar publieke omroep die de massa bedienen, zouden onmiddellijk moeten worden opgeheven.”

Little Brittain en Toren C zijn volgens Hartman wel grappige tv-series. Naar Koefnoen kijkt hij niet. “Ik hou niet van imitatiehumor. Koefnoen mag van mij daarom ook direct door de plee gespeld worden. Zo oubollig, met die pruikjes op. Ik kan gewoon niet geloven dat volwassen mensen zich naar nog serieus mee bezig houden.

Ook de komedieserie Kinderen Geen Bezwaar vindt hij een ramp. “Dat is een marteling. Dan kijk ik nog liever naar een webcam die op een skipiste staat gericht. In de zomer, wel te verslaan.

Het laatste tv-project van Maxim Hartman was Omroep Maxim. Het programma bleek een kijkcijferflop.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Rob Kemps staat nog negen maanden onder contract bij SBS 6. Gaan ze verlengen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen