Mart Smeets: ‘Hilversum ziet mij als een gevaar’

Foto: Sander StoepkerMart Smeets heeft het gevoel dat men hem in Hilversum als een groot gevaar ziet. Het verklaart volgens hem waarom hij niet vaker is gevraagd als sportpre- sentator in Nieuwsuur, na zijn eerste optreden op 11 mei. “Ik ben een gevaar, een tegenstander, een concurrent“, zegt Smeets in VARAgids. Het is nu eenmaal hoe Hilversum werkt, stelt hij. “Misschien dat mijn bazen denken: luister, jij hebt je tijd gehad, jij hebt het op jouw manier gedaan, wij doen het nu anders. Dat kan. Dat recht hebben ze.

Volgens Smeets werd razend enthousiast gereageerd op zijn optreden in Nieuwsuur. “Hele volksstammen op hun achterste benen: geweldig, je bent weer terug! Hè? Hè? Ik ben weer terug? Collega’s vragen me om het vaker te doen, want het is zo fijn, die losse manier van praten. Want ik gebruik dus geen autocue. Autocue kills television.

Smeets vindt zichzelf de enige anchor van Nederland. “Eens. Dat heeft met anciënniteit te maken. Mensen zeggen nog steeds tegen me: ‘Ik was het zondag niet met je eens.’ Terwijl ik al jaren niet meer op zondag om zeven uur het voetbal presenteer!

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen