Gordon neemt zwerver in huis voor RTL 4-show

Geplaatst op wo 29 jun 2011 om 10:56

Foto: Mike van den ToornRTL 4 komt met een nieuw programma waarin bekende Nederlanders voor een week een zwerver in huis nemen. Gordon is één van de BN’ers die zijn medewerking verleent. Dat heeft Albert Verlinde verklapt in de media. Het gaat om een Nederlandse versie van de Australische tv-show Homeless Where The Heart Is. “Bekende mensen halen dus een week een zwerver in huis. Die gaan ze kleden en zijn gebit doen en praten. Heel heftig eigenlijk om dat allemaal mee te maken.

De tv-show komt in december op de buis. Dan zal ook de aflevering met Gordon te zien zijn. “Dat levert denk ik wel ontzettend schokkende decembertelevisie op“, grinnikt Verlinde.

Overigens is de RTL Boulevard-presentator zelf nog niet gevraagd. “Ze hebben mij nog niet benaderd, maar misschien krijg ik nog straf, omdat ik dit geroepen heb. Ik mag dat nog helemaal niet melden.
65 Reacties op “Gordon neemt zwerver in huis voor RTL 4-show”


 1. Stille

  Leuk format! Wel heel voorspelbaar om een zwerver bij Gordon in huis te zetten. Ow oh, oh, wat zal Gordon weer gaan huilen, zogenaamd nieuwe inzichten krijgen en vals belangstellend gaan doen.

 2. ConverseJJ

  @Stille ik ben er bang voor. Wat een schitterende foto trouwens :P

 3. Paul

  En dan? Na een week worden de zwervers weer op straat gezet? Even geproefd van de luxe en nu oprotten? Volgens mij maak je daklozen daar diep ongelukkig mee.

 4. .kwikjealex

  Nou, het is nu gewoon wachten op de beledigende reactie’s.
  Ben wel benieuwt hoe het eruit gaat zien, maar of het echt iets wordt om te volgen..?

 5. Kaj

  @Paul Die daklozen worden gewoon gecast.

 6. Huiskamer

  BN-ers gaan voor barmhartigen spelen. Voor de camera en voor een week.
  Het klapvee kijkt zwijgend toe.
  Wellicht ook een format: Gordon gaat een jaar zonder camera een jaar bij de zwervers wonen.
  Allemaal uitsluitend bedoeld om hun eigen imago op te krikken.
  Als je zo begaand bent; doe het in alle stilte en praat er niet over.

 7. Fleur

  Bah, dit zal wel weer een smakeloze immorele toestand worden. Aapjes kijken ten top. Wanneer je het leven van een dakloze wil belichten, kan dit op heel wat andere manieren. Kostelijk, een zwerver die met Connie Breukhoven een nieuw setje uit gaat kiezen. Hierna worden ze emotioneel uitgekleed en weer op straat gezet. Een heerlijk kijkje in een ‘mislukt’ leven. RTL lijkt over lijken te gaan. Hopelijk kunnen ze dit ethisch verantwoorden!

 8. Super Grover

  Zeker leuk format! De Frogers maar dan andersom. Wordt dus een hit voor de donderdagavond!

 9. Anoniem

  Ik weet niet wat ik ranziger vind. Zwervers laten proeven aan de absurde (niet verdiende ?) rijkdom van sommige of pisnicht Verlinde die all grinnkend zwervers tot een stuk stront verklaard (uitzending kan je zien op RTL website).

  Wat een ranzige onderneming is dat RTL toch ook. Het word tijd dat er ingegrepen word bij die Luxemburgse zender.

 10. Robin

  smakeloos en schijnheilig format..

 11. Stefan

  Gebit doen? Kleden? Is allemaal lekker dichtgesponsored zeker? Je zou denken dat zoiets gaat over de psyche maar het gaat over de tanden en de schoenen.

 12. Robert

  Er is nog een uitzending geweest of er word hier al gezeikt over een programma, denk nou eens na voordat jullie hier iets schrijven. Wacht nou eens eerst de eerste aflevering af,daarna kun je pas oordelen over het programma. weet je wie pas ranzige onderneming is ?, dat is SBS.

 13. patty brerd

  alle sop tv is gecast en nep, dus ik dnek niet dat het echte zwervers zullen zijn maar gewoon acteurs oid, en als dat niet zo is dan maar hopen dat er een dolgedraaide zwerver bij gordon tercht komt… huis leeg en gorden ligt in bad met een fohn in het water…

 14. Robert

  Foutje !!!
  Er is nog geen uitzending geweest moet dat zijn.

 15. Jade

  Intens walgelijke man, deze Gordon. Ik zou nog liever mezelf van kant maken dan logeren bij dit sujet. Bah!

 16. Levi

  En na die week ????????

 17. Louwter

  Eind van de week krijgt de zwerver een baan aangeboden en een woning. Iedereen weer tevreden. Gorden doet het hek van zijn oprijlaan weer op slot voor het geval de zwerver nog een keer buiten de camera’s om op visite wil komen.

  Natuurlijk hebben deze mensen verhalen te vertellen maar moet dat over de vloer bij een BN-er?
  Eerder dit jaar was er een programma waarin “bn-ers” undercover mee gingen in het daklozen circuit. Dat is een toch wat scherper format. Gordon in een kartonnen doos of in een portiek en zonder zijn dagelijkse douche?
  Laat de camera’s maar draaien!
  In “Over de vloer” liepen de diva’s al te miepen als het bed niet voldeed aan hun standaard.

 18. Borrelnootje

  En dan weet de zwerver wat je allemaal in je huis hebt liggen/staan, en kom je ’n paar weken later thuis, [als hij weer weg is],…en dan is heel je huis overhoop gehaald, en is er van alles gejat.
  Nou bij mij in huis komt er dus echt nooit een zwerver he.
  Ze moeten maar gewoon werken en leven zoals het hoort.
  Dat doet iedere normale mens, dan hoef je niet te zwerven.

 19. Sander

  Wat een simpele reacties hier: Het gaat om het format en omdat Gordon ook in een aflevering zit wordt het alleen maar i.c.m. Gordon afgezeken.

  Wat nou als Wolter Kroes er aan mee doet? Doen jullie dan ook zo? Of als Reinout Oerlemans mee doet? Die leven toch allemaal net zo luxe als Gordon?

  Ik vind het op zich wel een leuk format en ga de eerste aflevering kijken. Vind het alleen eng om iemand die je niet kent in je huis te laten slapen, niet specifiek een zwerver, maar ook een willekeurige andere, straks halen ze je huis leeg terwijl je slaapt.

 20. A

  Hey albert, jij bent toch de vrouw van een burgemeester,die zou iets aan t probleem kunnen doen.

 21. gorr

  Leuk format.
  Kan mooie televisie worden.

 22. J-k

  best leuk toch?

 23. RJ

  @Sander: afzeiken is de eerste reactie van heel veel mensen hier, iets anders kunnen ze niet. Lig er niet wakker van ;)

 24. MediaPrak

  Op zich is het format an de KRO waarin enkele BN’ers als zwerver proberen te overleven in Amsterdam een stuk intressanter. Maar ik geef Gordon het voordeel van de twijfel.

 25. Drama Queen

  Gordon werkt hier aan mee om te laten zien hoe hij zich 1 voelt met de zwerver
  Om zo zieltjes te werven voor zijn nieuwe cd met Los Angeles the voice’s

 26. Anne

  Alweer een make-over show, ben er wel op uitgekeken, geloof ik

 27. kiekeboe

  Erg leuk denk ik!!!

 28. Yossarian

  Zwerver? Heet dat tegenwoordig niet ‘dakloze’, met een iets barmhartiger woord?

 29. Alex Donkers

  ‘Zwerver’ – wat een jaren-70 woord. Heet dat niet ‘dakloze’ tegenwoordig?

 30. sven L.

  niks schijnheilig aan.. het is gewoon een taboe dat wordt neergezet; denk er zelf het fijne van en vorm je mening als je iets hebt gezien, das wel zo eerlijk!

 31. Storthoop

  RTL4 lijkt steeds socialer te worden. Zo goed van ze dat ze zich steeds meer gaan bekommeren om ruziënde buren, overhobbyende mannen en dames die nog uit de dop moeten komen. En wat een toppunt van maatschappelijke integratie dat je rijk en arm laat ontmoeten en elkaar laat helpen bij het tanden poetsen en het veters strikken c.q. klittenband vastmaken.
  Sponsored by Oral-B en Birkenstock.

 32. John Doe

  soort zoekt soort

 33. Danny van der Sluys

  Dit noemen ze nou vals sentiment. Ten eerste zal niet zomaar elke zwerver in aanmerking komen, maar worden ze gecast. Ze moeten namelijk natuurlijk wel een heel zielig verhaal hebben, want anders gaan Gordon en de andere geselcteerde BN-ers niet huilen, waardoor elke emo-wrak voor de buis gaat zitten meesnikken, boehoehoe, snik, snik, snotterrrr….!

  Na de opnames wordt zo’n zwerver weer terug op straat gezet, is het imago van de ster opgekrikt, heeft RTL er weer een kijkcijferhit bij (=geld) en mag de zwerver nu met glimmende tanden de daklozenkrant verkopen.

 34. Paul

  die foto dat is niet Gordon Neukeroth,,dat is die prins van oranje,ik kan even niet op zijn naam komen.

 35. Paul

  zal wel weer een homofiele buitenmuur straat bewoner moeten zijn,anders doe je de naam Neukeroth geen eer aan

 36. Timor

  Raar format. Vind het een beetje te ver gaan eigenlijk. Na de luxe week bij oa Gordon mogen ze weer naar buiten.

 37. Paul

  timor,ja na een weekje mag hij dan weer naar Artis,en dan zwaait Gordijntje naar de tralies en zeg DAAAAG AAPJE

 38. Paul

  ken nog wel een nieuw leuk program voor Gordon,HOE STRIK IK MIJN VETER IN MIJN REET

 39. Sebastiaan

  @Paul

  Als je er zelf om lacht, is dat tenminste 1 persoon.
  Wat een slecht gevoel voor humor

 40. Paul

  sebastiaan,gelukkig dan maar he.Om Gordon lacht iedereen hahaha

 41. Bazzie

  Wat is de overeenkomst tussen Gordon & een kanariepietje??????? Antw: Ze hebben allebij stront op het stokje & zaad in de mond whhhhhhaaaaaaaaaaaaaaaa ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 42. Hahaha

  Wat een trauma wordt dat voor die zwerver om een week bij Gordon te logeren, alsof het niet al erg zat is om zwerver te zijn. De eerste dag wordt die zwerver al in zijn ster genomen, kan je na gaan hoe de ster er van die arme zwerver er na een week uitziet. Dan moet je de hele week tegen die misselijke kop van hem aankijken laat staan z’n afgrijselijke horror lach. Dan heb je ook nog kans dat er mannelijke escorts op bezoek komen dan blijft er helemaal niks meer van die arme zwerver z’n ster over. Dan wordt je ook nog van zwerver omgetovert in een KEN BARBIE & geloof me daar doet die Gordon het voor. En als die zwerver weer het huis verlaat dan komt er een krokodillen traan van Gordon over z’n wangetjes terwijl die zwerver met een trauma & een gebroken hart & ster weer op straat de draad oppakt.

 43. Paul

  ik was gister toch zo geil op de gay blog oij oij joi

 44. Hahaha

  En Kwalbert Wormlinde mocht niks verklappen maar dat heeft hij dus expres wel gedaan. En ik weet ook waarom hij hoopt ook een zwerver in huis te krijgen, dan kan die vieze nicht van die arme zwerver ook een lekkere GAYTOY van maken.

 45. Paul

  hahaha ik geloof er geen HOL van ,daar trapt een normale buitensmuur wonende mens nooit in,in dat Circus act gedoe van tv,of het moet dan wel bijkans bassie en adriaan zijn,die zijn dan ook wel zo dom,zelfs de kindertjes lachen nog om hun

 46. Paul

  bassie an adriaan worden verwacht bij Gordon thuis voor de eerste opname van,hoe is het buitenleven met een rode neus,welkom in de bruine

 47. Paul

  had het ook al gelezen in de bruine Rotterdammer,stond er allemaal in

 48. Paul

  ben de laatste tijd weer een beetje op de been nadat ik een week bij Gordon moest schoonmaken in zijn huis.Kon de eerste veertien dagen helemaal niet meer lopen

 49. wim

  zal wel een zwervertje van 15 jaar worden.

 50. Anoniem

  Ik denk dat Cordon de zwerver wel een poepje zal laten ruiken !!

 51. Karin

  Als Nederlander schaam je je toch dat er zulke reacties worden geplaatst en dan niet eens over het programma maar vooral de geaardheid van iemand. Ik walg hiervan en bezoek deze kansloze site nooit meer die dit soort commentaren toelaat. Gadverdamme

 52. Hahaha

  Karin als je het niet bevalt dan pleur je toch lekker op deze reacties zegt al genoeg over Gordon. Dit is wat mensen er van denken. Jij moet je eigen schamen jij durft niet te zeggen wat je er van vindt

 53. Anoniem

  ik ga zeker kijken.

 54. Anoniem

  het artikel vind ik, echter, minder uitnodigend (als ik zo vrij mag zijn) daar kun je zoiets moois van maken.. jammer vind ik dat xx

 55. Rianne

  Wat een onzin programma…
  Ik werk zelf met dakloze mensen, die zitten hier heus niet op te wachten!
  Dit soort programmas zijn alleen bedoeld voor de bn’r…
  kijk eens hoe goed ik wel niet ben, ik ben zo meelevend… bah!
  RTL maak eens een keer een programma wat waardevol is in plaats van troep.
  Waar je naar mijn idee niets aan hebt!
  Waarvoor doe je dit? Een dakloze een week in huis, hup programma is voorbij, en dan dumpen we ze weer op straat..
  Ach ja, ze hebben toch een fijne week gehad…. Wat een bullshit!
  Mensen als je dit wilt kijken, veel plezier… maar dan kies je dus voor nutteloze besteding van je eigen tijd!

 56. Paul

  rianne,,waarom moeten mensen in Nederland dakloos en doelloos rondlopen

 57. Paul

  rianne,deze carnavals Regering gooit het geld toch met Miljarden naar het buitenland,Griekenland enz enz.dan kuunen die 6000 daklozen toch wel een kamertje aanbieden.Nieuwbouw stimuleert de werkgelegenheid +onderhoud

 58. Paul

  ik weet wel hoe het gaat eindigen bij Gordon.In bed met een twintigjarige zogenaamde zwart met modder besmeurt knap gezicht van een zogenaamde buitensmuur wonende straatschoffie.De scene eindig met dat Gordon een grote regenpijp onder de lakens vandaan haalt en zeg:is die van jou.

 59. Hahaha

  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha whhhhhaaaaaaaaaaaaa ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha

 60. Paul

  haha haha haha gordon kangeroe

 61. Twenteforever

  Ik kwam Gordon pas nog tegen in Australië, hij was kangoeroes aan het bekijken in het dierentuin ik ook. Ik sta ook op de foto met hem maar heb nu wel een bittere smaak aan overgehouden er was grote paniek in het dierentuin er werd een babykangoeroe vermist. Een dag later zag ik overal postors met Gordon Wanted, ik dacht wat is dit allemaal. Maar 2 dagen later werd alles in een keer duidelijk ze hebben die babykangoeroe dood aangetroffen in het hotelkamer van Gordon die babykangoeroe was op brute wijze verkracht en vermoord.

 62. Rianne

  Ha Paul,
  dat is een goede vraag…
  Ik denk dat met een huis niet alle problemen van daklozen zijn opgelost.
  velen zijn werkeloos, verslaafd, hebben geen uitkering, geen inkomsten.
  Op straat gezet door familie of door de huisbaas. Deze mensen hebben niets aan een huis als ze geen inkomsten hebben.
  Of wanneer ze verslaafd zijn, want dan stapelen de schulden zich alsnog op.
  Er zijn wel uitzonderingen. Ik ken een man die in zijn auto sliep, en ook nog een baan had. Zijn vrouw had borderline en heeft hem op straat gezet. Niemand die hem in huis wilde…. Waar slaap je dan?
  Trieste verhalen hoor je soms, en dan denk ik bij mezelf. Waarom oordelen mensen zo snel over een ander. Het is makkelijk om te denken, het komt toch door zijn eigen fouten en problemen. Maar ik denk dat ik misschien ook wel op straat zou leven als ik in dezelfde situatie zat….
  ik denk dat de regering niet alleen in huizen moet investeren maar ook in de hulpverlening voor verslaafden en dak en thuislozen. helaas gaan ze hierop bezuinigen! Domme zet… Maar de tijd zal het leren.
  Nog even over dit programma.
  De realiteit van de levens van deze mensen is heftig. Het is overleven op straat. Dan is zo’n weekje met Gordon natuurlijk onzin vergeleken met de realiteit. Om vervolgens weer terug te komen in dezelfde shit. Dezelfde foute vrienden, geen dak boven je hoofd en geen geld, eten of iemand die om je geeft. Dan is de wereld pas hard!

 63. Paul

  Rianne,elk mens heeft recht op een uitkering,dakloos of niet dakloos.En als je een uitkering hebt,kun je in ieder geval ergens een kamertje huren,ben je in ieder geval van de straat.Maar ik weet ook wel,als je lang op straat loopt,loop je als het ware rond in een negatieve spiraal in je hersenen en dan wordt het er allemaal niet beter op.Geen normaal gezond voedsel,en na verloop van tijd ook geen normale denkwijze meer,en een verslecht lichaam.Maar met bidden is alles.Ik ken een man in Engeland London die jaren lang in London over straat heeft gezworven.Hij komt uit India.Sliep in toilethokken.Op een dag trok hij de stoute schoenen aan,ging naar de Bank om geld te lenen,is een Restaurant begonnen in London,en is nu Miljonair.Het bidden wat hij altijd deed en doet,sterke hem in zijn mentale weerbaarheid.Deze man had van de ene minuut op de andere minuut zijn zielige gevoel overboord gezet.En kreeg het gevoel,of ik pak het aan,of ik beland vanzelf als dakloze in de kist.

 64. Rianne

  Het klopt dat ieder mens recht heeft op een uitkering. Helaas is het nog steeds zo dat mensen dit niet hebben. Omdat ze bijvoorbeeld niet weten hoe ze dat moeten regelen. Of al het geld wordt ingehouden door schuldeisers…. er zijn genoeg situaties te bedenken. Het klopt ook dat je als je op straat leeft in een negatieve spiraal terecht komt. Dit gebeurt niet alleen op straat maar ook in de instelling zelf als iemand geen stap vooruit komt in zijn leven. Jaren moet wachten op een huisje enz. Heb dit verscbillende keren gezien bij mensen. Wanneer je een huisje hebt of onder dak bent, betekend niet gelijk dat je uit die spiraal bent. Je bent wel goed op weg…
  Over je verhaal van die man uit londen…
  Die man die bad tot God. Ik ben zelf christen. En ik geloof dat God het gebed van deze man heeft verhoord. Dit is niet gebeurd omdat de man zo positief dacht en mentaal zo sterk was. Dit is gebeurd omdat God dit zo wilde.
  En daar mag hij dankbaar om zijn.
  wat in zijn leven gebeurde was geen toeval of geluk hebben…
  Toeval bestaat niet.

 65. Paul

  Rianne,als ik Minister President van Nederland zou zijn.Het eerste wat ik zou doen,alle daklozen van de straat halen.Van al die Miljarden die de Nederlandse Regering verscheept naar Griekenland.Alleen al van die rente kun je alle daklozen al mee van de straat halen.Dus zo moeilijk kan het toch niet zijn,dunkt me.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.