Simone Weimans nieuwe presentator NOS Journaal

Simone Weimans gaat het presentatie- team van het NOS Journaal versterken. Zij komt per 15 juni bij de NOS in dienst en blijft daarnaast part-time bij de VARA actief. Dat heeft de NOS laten weten. Bij de NOS gaat Weimans ochtend- en dagjournaals voor haar rekening nemen. Hoofdredacteur Lans Laroes van NOS Nieuws haalt naar eigen zeggen veel journalistieke ervaring in huis. “In diverse functies bij vooral radio, maar ook tv, heeft zij bewezen de luisteraar en kijker te kunnen boeien.

Op dit moment is Weimans betrokken bij het radioprogramma De Gids.FM op Radio 1 en De Heer Ontwaakt op Radio 2. Televisie-ervaring heeft Simone Weimans opgedaan met de presentatie van het actualiteitenprogramma Dichtbij Nederland van de NPS in 2008 en als presentator van het digitale themakanaal Consumenten-tv van de VARA. “Die ervaring komt goed van pas bij haar nieuwe baan als redacteur/presentator van het NOS Journaal“, aldus Laroes.

Weimans ziet de overstap die ze nu naar de NOS maakt als een spannende nieuwe uitdaging. “De jarenlange ervaring die ik heb opgedaan als presentator en verslaggever in diverse radio-programma’s komt heel goed van pas bij deze nieuwe baan. De NOS is toch hèt nieuwsinstituut van Nederland en om daar een bijdrage aan te mogen leveren beschouw ik als een eer.” (Foto: ANP/Kippa)

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen