Sandra Schuurhof wil Amerika-correspondent worden

Sandra Schuurhof zou graag Amerika-correspondent willen worden voor RTL Nieuws. Dat zegt de verslaggeefster van RTL Nieuws in Avrobode. Schuurhof beseft zich dat vacatures voor die ‘job’ zeldzaam zijn. “Als me morgen wordt ge- vraagd om Erik Mouthaan op te volgen als correspondent in Amerika, zeg ik geen nee. Dat lijkt me zo geweldig! Maar die post komt op z’n vroegst pas over vijf, zes jaar vrij en ik weet niet hoe mijn leven er dan uit ziet. Ik kijk nooit zo ver vooruit“, vertelt ze.

Aan carrièreplanning doet Schuurhof naar eigen zeggen niet. “Ik ben ontzettend blij met de dingen die ik nu doe. Natuurlijk heb ik wel dromen. Bepaalde mensen die ik dolgraag zou willen interviewen, zoals koningin Beatrix, Nelson Mandela en Barack Obama.

Door RTL Boulevard is Schuurhof een bekende Nederlander geworden. “Toen ik er tweeënhalf jaar geleden voor gevraagd werd, stond ik daar niet bij stil. Geen moment heb ik gedacht: als ik Boulevard ga doen, dan gaan er deuren voor mij open. Natuurlijk besefte ik dat het meer bekendheid met zich mee zou brengen. Maar hoe het is, ervoer ik pas toen ik erin zat.”

Schuurhof vindt bekend zijn niet altijd fijn. “Bijvoorbeeld wanneer ik even snel boodschappen wil doen of wanneer ik met vrienden uitga. Dan is het soms wel vervelend om te worden aangesproken door mensen die wat van je willen. Gelukkig krijg ik altijd positieve reacties en zijn mensen aardig en vriendelijk. Het is zo’n kleine keerzijde, dat ik het er graag voor over heb.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen