RTL Z viert tienjarig bestaan

Foto: RTLRTL Z gaat haar tienjarig bestaan op 6 juni uitgebreid vieren. De zakenzender komt met een speciale programmering op de dag zelf, een verkiezing van de Z-man en Z-vrouw van het decennium en het RTL Z Decennium Gala in september. Dat heeft RTL dinsdag laten weten. RTL Z ging van start op 6 juni 2001. Aanvankelijk met één uitzending per dag, maar al na een paar maanden verzorgde de redactie elk uur een nieuw bulletin. RTL Z verhuisde in 2005 van RTL 5 naar RTL 7.

Begonnen als strikt financieel-economische zender ontwikkelde RTL Z zich al vrij snel tot een brede, algemene nieuwszender, met een sterke focus op zakelijk nieuws. “Dagelijks stemmen ongeveer 1,2 miljoen kijkers af op RTL Z“, aldus RTL.

RTL Z is elke dag van 08.30 tot 18.00 te zien op RTL 7. De nieuwsbulletins worden gepresenteerd door onder meer Roderick Veelo en Roland Koopman.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen