RTL Lounge bereikt recordaantal kijkers

Foto: RTLDe digitale zender RTL Lounge heeft in de maand april een recordaantal kijkers bereikt in de vrouwelijke doelgroep. Er stemden 1,2 miljoen unieke kijkers af op het kanaal en 723.000 daarvan waren vrouwen ouder dan dertien jaar. Dat heeft RTL maandag laten weten. RTL is blij met de score. “Programma’s die met name bijdroegen aan de prachtige resultaten zijn de previewuitzendingen van GTST en The Bold and the Beautiful en de hitserie Gooische Vrouwen“, meldt een zegsvrouw.

Het potentieel bereik van RTL Lounge wordt op 1 juni vergroot. KPN-abonnees met het ‘Pluspakket’ kunnen de zender dan ook ontvangen. Daarnaast is RTL Lounge in mei ‘Zender van de Maand’ bij kabelaar UPC. Dit wil zeggen dat de zender gedurende de hele maand door alle digitale UPC-abonnees te ontvangen is, terwijl dit normaal gesproken alleen voor digitale UPC-abonnees met het Royaalpakket het geval is.

Voor de maand mei heeft RTL Lounge twee nieuwe tv-shows op stapel staan. Zo is vanaf 4 mei het kookprogramma The Delicious Miss Dahl met Sophie Dahl te zien, terwijl op 16 mei de realityserie Whose wedding is it Anyway? van start gaat.

Bij het melden van een nieuw record heeft RTL de maanden waarin de zender ‘Zender van de maand’ was bij grote kabelaars, buiten beschouwing gelaten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen