Onno Hoes: ‘Maastricht blij met Albert’

De gemeenteraad van Maastricht is blij dat de nieuwe burgemeester Onno Hoes een relatie heeft met Albert Verlinde. De stad komt namelijk meer dan ooit voorbij in RTL Boulevard. Dat vertelt Hoes in de Linda-uitgave l’Homo. Eerst dacht Hoes nog dat zijn relatie mogelijk in de weg zou staan. “Maar achteraf blijkt het zelfs een pre te zijn dat ik zulke nauwe banden heb met Albert, want Maastricht is de afgelopen vier maanden honderd keer vaker genoemd in het programma dan voorheen.

Hoes heeft zich best wat zorgen gemaakt over het imago van Verlinde. “Ik heb daar wel over nagedacht, ja. Dacht: misschien houdt de benoemingscommissie wel niet van Boulevard. Geen van de commissieleden is trouwens begonnen over Albert. Dat speelde voor hen niet. Ze wilden gewoon een goede burgemeester, en mijn huwelijk beschouwden ze als een privézaak.”

Voor zijn sollicitatie heeft Hoes wel met Verlinde overlegd. “Ja, we zaten in de auto naar huis, na een weekendje weg. Ik dacht: dit is het moment om erover te beginnen. Hij voelde zich namelijk heerlijk na dat leuke weekend, waardoor de kans klein was dat hij meteen over me heen zou vallen.

Daar was hij wel bang voor. “Nou, Maastricht is natuurlijk wel een eind weg vanuit Den Bosch, waar we wonen. Albert werkt in Hilversum, dat is nóg verder weg. Hij reageerde gelukkig heel positief.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen