Omroepen bereiken akkoord over fusieplannen

Geplaatst op Wed 18 May 2011 om 17:13

De publieke omroepen zijn het eens geworden over hun fusieplannen. Het bestel wordt teruggedrongen naar drie algemene omroepen, drie bijzondere omroepen en twee taakorganisaties. Dat hebben de omroepen woensdag laten weten. Nadat al eerder bekend werd dat AVRO en TROS fuseren, gaan vanaf 2016 ook BNN en VARA samen, net als KRO en NCRV. EO, VPRO en MAX blijven zelfstandig bestaan als ‘bijzondere omroepen’, net als de taakomroepen NOS en NTR.

De Publieke Omroep moet vanaf 2015 200 miljoen euro bezuinigen. Door de fusies moet de bureaucratie worden teruggedrongen en kan er goedkoper worden gewerkt.

Powned en WNL zijn niet bij de plannen betrokken vanwege hun aspirantstatus.
28 Reacties op “Omroepen bereiken akkoord over fusieplannen”


 1. Vincent

  2016. Logisch verleende concessies gaanvoor vijf jaar…
  Maar zal je niet in 2015 even opnieuw kijken?

 2. MediaPrak

  Mag toch hopen dat MAX verplicht wordt zich aan te sluiten bij combi Tros & Avro. VPRO bij de NTR en de EO bij combi Ncrv en KRO.

 3. Tim

  MAX is géén bijzondere omroep, het zijn belastinggeldverspillers. Hun programma’s voegen zeker het minst toe aan het aanbod.

 4. .kwikjealex

  MAX kan bij bijna iedereen, ze maken tv voor oudere, maar dat kan ook prima bij de tros en avro.
  Daar zit toch geen duidelijke geloofs stempel op.

  Wel raar dat ze Powned en WNL uitsluiten, en dat noemt zich links…

 5. Kaj

  @.kwikjealex: Powned en WNL zijn nog in de proefperiode, daar wachten ze dus nog even mee af.

 6. Cees

  wnl en powned gaan er zeker uit. verspild belastinggeld

 7. Bob

  @.kwikjealex: Ja kunnen wel. Maar ze doen het niet daarom is MAX ook opgericht.

 8. fromhere

  Misschien is het beter om alles gelijk op een grote hoop te gooien?
  Een grote instantie, de PO, met daarin kleine subredacties, denk dan aan:
  – nieuws
  – sport
  – drama (het schaap, flikken)
  – amusement (boer zoekt vrouw, 1 tegen 100)
  – actueel & onderzoekend (radar, nieuwsuur, zembla)

 9. ~poll

  REDACTIE,wanneer gaat deze kop eens van de pagina af

 10. ~poll

  sorry,boven geschreven reactie was bestemd voor weening.

 11. A. Pietersen

  Hopelijk zal Powned het zelfde lot ondergaan als Llink. Bij Llink zag je in ieder geval nog een profiel, bij Powned in het geheel niet, dus weg met ze.
  WNL is de TROS/AVRO uitvoering van de jaren ’70 dus mag ook weg.

 12. Anonymous

  1-nos
  2-ntr (BOS, JO en OHM kunnen zich hierbij voegen)
  3-avro/tros
  4-bnn/vara
  5-kro/ncrv (IKON en RKK kunnen vanwege christelijke achterban hier prima bij)
  6-eo (met ZVK vanwege confessionele overtuiging kan dit makkelijk)
  7-max
  8-vpro (met HUMAN veel overeenkomsten met programmering, overig mooie toevoeging)

 13. Kaj

  @Anonymous: Je gaat die godsdienstelijke omroepen toch niet bij een neutrale omroep voegen (NTR)?

 14. Roy B

  1-nos
  2-ntr
  3-avro/tros/max
  4-bnn/vara
  5-kro/ncrv (IKON, ZVK en RKK)
  6-eo
  7-Omroep voor Religies en Regionale uitzendingen
  8-vpro (met HUMAN)

 15. Jordy

  EO is echt een belachelijke klote-omroep die alleen maar geld kost. Wat hetzelfde geldt voor MAX.

 16. dnhk

  To little to late. Maak 3 netten geen omroepen maar een brede programmaraad en netmanagers. Maar misschien is dit de eerste stap

 17. ivo

  ik blijf er bij dat er 2 publieke netten moeten komen naar voorbeeld van de bbc een combi tros/ avro/ max zou goed commerciel kunnen gaan net als een combi bnn/ vara nu met die digitale tv moet dat toch makkelijker worden lijkt mij

 18. Michel

  @ivo: Met maar 2 netten is het niet mogelijk om alle doelgroepen te bereiken. Dus het moeten gewoon 3 zenders blijven.

 19. Michiel

  @ivo:

  Dat argument wordt vaak gegeven maar voor het gemak wordt vaak vergeten dat je ook BBC3,4 ect hebt.

 20. Michel

  @Michiel: Ja ind en dat weten mensen zoals Ivo vaak niet.

 21. hansz

  @Jordy:Jordy is alleen maar een belachelijk klote joch wat alleen maar geld kost. JOrdy net zoals mijn opmerking slaat jouw commentaar nergens op.

 22. Hans

  @A. Pietersen: Nee maar link was wel een omroep die totaal niet met geld kon omgaan. En Link was pas echt een nutteloze linkse omroep.

 23. Tanja

  Alle omroepen met een boodschap kunnen op een zender, EO, Bos, Joodse Omroep kunnen wat mij betreft samen met de Ncrv en Kro op een net.

 24. Lies

  @Tanja: Van mij mogen de omroepen met een boodschap lekker achter de decoder. Hebben ze geen belastinggeld meer nodig. Waarom betaal ik in godsnaam voor de Joodse, Gereformeerde en Boedha omroep?

 25. Hans Lecluse

  Probleem van MAX is dat ze gemakshalve mensen van 50 plus op een hoop gooien and that,s it! Maar….Die ” doelgroep ” is juist de meest gefragmenteerde, van alle mogelijk denkbare doelgroepen. Hoog/Laag opgeleid, Protestant, Katholiek of niets. Socialist, Christen democraat, Pvv,er, rijk-arm, intellectueel of Johnny six pack. enz.enz. Dus echt een dwarsdoorsnede van de NL samenleving met als ENIGE overeenkomst…de leeftijd. Maar daar komt nog een probleem. Leeftijd 50 tot 60, 60 tot 70, 70 en ouder zijn drie of meer generaties die weinig met elkaar gemeen hebben. En hoe kun je die bedienen c.q. bereiken? Ik denk dat dat moet gebeuren door de div. overblijvende omroepen. Maak van Max dan een producent die in opdracht van de div. omroepen programma,s maakt voor ouderen die passen bij de doelgroep van die omroepen. Het is waar: voordat Max kwam, lieten de omroepen, doelgroep 50 plus, links liggen. Max heeft dit opgepakt. Maar dat kunnen alle omroepen gezamelijk alsnog…..

 26. Sonny

  @Lies: Wat een egoist ben jij zeg! We zijn wereldburgers, de co daarbuiten gelaten. Die leven in hun eigen wereldje. Die betalen we ook maar die zijn er alleen om domme hersenloze programma’s te maken omdat ze het zelf zo leuk vinden. The Pain game, s ffe kijken wat die geld verslaafd gemaakte onderlaag allemaal voor geld doet! Kicken voor ze, want ZIJ hebben het wel! Sarcasten en ziek in hun hoofd wat ze maken. Dan zie ik liever de Joodse, de Gereformeerde of de Boedha omroep.

 27. Sonny

  ps: en dan heb ik het nieteens gezien. Alleen hier over gelezen. Maar ik ga weer op repeat en dat zou ik niet meer doen. Ik ben klaar met de co.

 28. Sonny

  Het is allemaal onderlaag bij de co. Nou kunnen ze Patty Brard er wel uitgooien maar dan nog blijft er uitsluitend plebs over. Geldbeluste viezerikken die reality’s willen gluren met de onderlaag als poppetje aan touwtjes. Winston als een poppetje aan een touwtje, Linda en Bridget als poppetjes aan touwtjes. Ja, wie bespelen ze eigenlijk niet? De macht! Heerlijk vinden ze het. Sick in their minds en wat zijn ze doorzichtig en dom, wat zetten die doorgesnoven gekken zichzelf voor lul zeg. Ben ik nou de enige die dit ziet?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.