Lieke van Lexmond wil bij de eredivisie horen

Foto: RTLRTL 4-gezicht Lieke van Lexmond wil één van de beste presentatrices van het land worden. Het is haar grootste wens. “Natuurlijk, ik behoor nu nog niet tot de eredivisie. Desondanks is de eredivisie halen in de tv-wereld wel mijn ambitie, absoluut; dat durf ik wel te zeggen”, vertelt ze in Avrobode. Van Lexmond heeft veel voorbeelden. “Mensen die ik goed vind in het presentatievak, zijn Martijn Krabbé, Matthijs van Nieuwkerk en Joris Linssen. Ze zijn puur en oprecht en dat vind ik mooi.

Dancing with the Stars was in 2009 de eerste grote presentatieklus van Van Lexmond. “Nee, ik heb niet het idee dat ik met Dancing with the Stars te vroeg gepiekt heb. Ik was er wel klaar voor op dat moment. Wel was ik blij dat ik naast Beau stond; iemand die zo goed is in zijn vak, dat had ik wel nodig. Als ik er nu op terugkijk, zie ik mezelf wel veel te veel in het gareel staan. Ik praatte te snel, met te hoge stem, hield de microfoon niet goed vast. Genoeg om aan te merken in ieder geval.

Inmiddels heeft ze ook net de liveshows van The Ultimate Dance Battle achter de rug. “Als ik nu live op de vloer sta, denk ik: wow dit is wel een droom. Tegelijkertijd voelt het ook relaxed: ik heb helemaal geen stress, ik vind het vooral erg leuk.

Van Lexmond benadrukt dat ze het acteren niet vaarwel zegt. “Ik weet dat ik in het acteervak nog veel meer te bieden heb. En ik hoop echt dat ik een keer die kans krijg en iets heel anders mag doen op acteergebied naast GTST.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen