Eyeworks verwerft verfilmingsrechten ‘De Parvenu’

Het mediabedrijf Eyeworks van Reinout Oerlemans heeft de verfilmingsrechten gekocht van het boek De Parvenu, het debuut van schrijver Mark Schalekamp. Dat heeft Eyeworks maandag laten weten. De Parvenu is een boek dat leest als een film, zegt Eyeworks-producent Hans de Weers. “Een fascinerend en spannend verhaal over de opkomst en val van een jonge ambitieuze bankier tegen de achtergrond van de kredietcrisis. De humor en zelfspot spreekt ons erg aan.

Mark Schalekamp is erg trots op de overeenkomst. “Ik wilde mijn boek aanvankelijk zelf uitgeven, nadat het in eerste instantie door verschillende uitgevers was afgewezen. Tot het manuscript in handen van De Arbeiderspers, een paar weken voor ik mijn eigen druk van 2000 boeken presenteerde. Nu wordt het enorm goed ontvangen en zelfs mogelijk verfilmd. Fantastisch!

De Parvenu vertelt het verhaal van Hugo Stadman, een private banker van begin dertig in Amsterdam. Hij wil hogerop, en met het aanstaande lidmaatschap van het prestigieuze Rozengenootschap lijkt dat hem te gaan lukken. Maar Stadman heeft veel te verbergen: zijn afkomst, maar ook zijn bepaald niet chique handel en wandel.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen