Endemol wil verder met Secret Story

Geplaatst op do 12 mei 2011 om 15:11

Foto: SBSOp de finaledag van Secret Story erkent producent Endemol dat de kijkcijfers van het dagelijkse Net5-programma behoorlijk teleurstellend zijn. Met de nodige veranderingen zou het productiehuis zich echter wel aan een tweede seizoen wagen. “Ja, met een flink aangepast businessmodel, willen wij dat wel weer doen. We hebben namelijk absoluut geen spijt dat we het gedaan hebben. Dat zou toch raar zijn?“, aldus Endemol-directeur Laurens Drillich in dagblad Spits.

Drillich weet wel wat er fout is gegaan. De fans kijken volgens hem liever naar de livestreams op internet. “We hebben ons niet gerealiseerd dat mensen via de streams op internet zelf hun programma samenstellen en daar dus de dagelijkse liveshow om half acht niet bij nodig hebben. Bovendien liep die de eerste weken ook nog 36 uur achter op het huis, dus iets nieuws zagen de vaste kijkers dan niet meer.

Net5-baas Alphons Martens beaamt de inschattingsfout. “De ontwikkeling van online tv-kijken bleek al veel grotere vormen aangenomen te hebben dan wij dachten. Zo enorm dat het de kijkcijfers benadeelde. We dachten dat tien procent van de tv-kijkers op internet zou kijken, dat bleek andersom te zijn.
61 Reacties op “Endemol wil verder met Secret Story”


 1. Catherine Keyl

  Goed nieuws! Ik ben een groot fan en ik baal ervan dat het vanavond voor de laatste keet is :( ik hoop dat Sharon of Joanna wint

 2. Rogier

  Ik heb de afgelopen tijd wel een paar keer gezien en vooral de eerste weken heb ik het gevolgd. Vanavond dus zeker de finale kijken! en de 3J’S

 3. Levi

  Ik had al zo’n vermoeden dat zou komen. Doen alsof ze echt tevreden zijn en een tweede seizoen aankondigen die nooit zal gaan komen.

 4. Colin

  We dachten dat tien procent van de tv-kijkers op internet zou kijken, dat bleek andersom te zijn.“

  Dus ze zeggen nu dat er ruim een miljoen mensen SST volgen… dacht het ook van niet.

 5. Aquaroz

  Ik ben dol op dit soort tv…ik hoop alleen dat er wat beter met de kijker en diens wenden om gegaan word in de toekomst….
  en regels zijn regels…..geheim geraden…exit..

 6. Bob

  @Levi: Ik denk niet dat iemand hier tevreden mee is. Maar het programma is online inderdaad erg succesvol. Als je dus een business case kan bouwen waarin de focus ligt op internet ipv TV heeft het meer kans van slagen.

  Ik blijf het geen NET5 programma vinden, op een andere zender was het misschien succesvoller geweest.

 7. dennis

  Een flink aangepast business model? Dat klinkt alsof we nog meer reclames erdoorheen geduwt krijgen of (Erger nog) moeten betalen om het te zien??

 8. Jeffrey

  Veel mensen vinden Secret Story niks, maar hebben het ook geen kans gegeven.
  Ik denk dat veel mensen hebben afgehaakt door de belachelijke slecht geacteerde voorstel-filmpjes van de kandidaten, in de allereerste liveshow.
  Maar dat was meer om het programma ‘interessant en spannend’ te maken.

  Ik ben het wel met iedereen eens, stel dat er een Secret Story 2 komt, er een en ander moet veranderen! (De Stem moet harder worden, is een voorbeeld.)

 9. Jeffrey

  *Maar zeker goed nieuws, ik heb nog geen aflevering/liveshow gemist. Vanavond ga ik zeker kijken! Ik hoop dat Sharon wint…

 10. Peter

  Goed nieuws. Het Real Life Soap format is nog steeds niet uitgewerkt, mits goed uitgewerkt.

 11. Mark

  Elke dag maar een half uurtje of zo, en niet tegenover alle goedbekeken programma’s.

 12. Marco

  Goed nieuws! Ik denk ook dat ze beter een Secret Story huis in Nederland kunnen bouwen. Net zoals Big Brother destijds zodat de bewoner er ook tot het laatste minuut in het huis zal zijn.

 13. moordwijf!

  Echte geheimen moeten erin! BV Ik doe het al jaren met de vriend van mijn zus of ik heb in een grijs verleden iemand vermoord of ik wil graag een luier aan tijdens sex…

  Maar ik slaapwandel, ik heb iets gehad met een kampioen gehad is BORING!
  En betere casting zodat er op 1 na alleen maar blonde bimbo’s met neptieten in zitten!

 14. Rogier

  Als het beter uitgewerkt wordt, met betere geheime, betere casting, een half uur i.p.v een uur en nog veel meer van dit soort dingen kan het 2e seizoen wel een succes worden of alsnog betere kijkcijfers.

 15. David (2)

  “We dachten dat tien procent van de tv-kijkers op internet zou kijken, dat bleek andersom te zijn.”

  Zo’n 250.000 kijkers op tv is dus 10% van het aantal kijkers op internet. Daarmee heeft de site dus dagelijks 2.500.000 kijkers getrokken. Ben erg benieuwd naar de populairste sites-statistieken.. daar zal Secretstory.nl volgens deze fabel dus wel in de top10 staan? Ergens net onder nu.nl en marktplaats.nl ? hahaha….

  Nu even serieus: wat een gelul zeg. Geef gewoon eens een flop toe. Dit slaat echt helemaal nergens op, om met oncontroleerbare page-view cijfers te komen en dan alsnog van een succes te spreken terwijl een drol nog snapt dat dit een flop was.

 16. Rogier

  OT:
  Zal er eigenlijk nog een 3e seizoen van Huizenjacht komen? Volgens mij heeft het 2e seizoen net iets minder gescoord dan het 1e seizoen. Ik verwacht dat dit komt doordat het te snel achter elkaar kwam. Neem er een paar maanden pauze tussen. Het zou leuk zijn als het dit najaar weer terug komt. Wel moeten ze de tijd die ze dan nu hebben goed benutten door op zoek te gaan naar huizen die in de verschillende rubrieken passen zoals ‘speciaal wonen’. Zoek nu veel verschillende huizen waardoor de afleveringen gevarieerder en interessanter worden.

 17. sja

  recht praten wat krom is!
  Jezus dan snap je er echt niets van hoor als producent. Totale faal. Hele slechte cast, slechte presentatie, ontzettend irritante stem, spelletjes voor kleuters die volwassenen moet doen (en het ergste is dat ze die lachend als een stel domme geiten ook werkelijk uitvoeren) en als er geen zwakzinnig spelletje was zag je ze alleen maar hangen!
  Nee Laurens jij ziet het goed. Zeker voor herhaling vatbaar. Want die geheimen maakten het zo verschrikkelijk spannend!
  Wat een kutformat en wat nog slechter uitgevoerd door Endemol.
  Grote faal!

 18. sja

  recht praten wat krom is!
  Jezus dan snap je er echt niets van hoor als producent. Totale faal. Hele slechte cast, slechte presentatie, ontzettend irritante stem, spelletjes voor kleuters die volwassenen moet doen (en het ergste is dat ze die lachend als een stel domme geiten ook werkelijk uitvoeren) en als er geen zwakzinnig spelletje was zag je ze alleen maar hangen!
  Nee Laurens jij ziet het goed. Zeker voor herhaling vatbaar. Want die geheimen maakten het zo verschrikkelijk spannend!
  Wat een k.tformat en wat nog slechter uitgevoerd door Endemol.
  Grote faal!

 19. Anoniem

  Als het zo goed scoort op internet, waarom scoren de live-uitzendingen dan net zo slecht en soms zelfs slechter

 20. moordwijf!

  @sja: klopt de spelletjes waren tenenkrommend net zoals Monique! Ik heb geprobeert om erin te knallen net zoals destijds met Big Brother maar zelfs mij is dat niet gelukt!

 21. Herman

  @Rogier: Lekker doorgaan Endemol-directeur Laurens Drillich. Ook al kijkt er geen hond naar.

 22. Moet a la Goudenkooi

  Het had veel meer a la Goudenkooi gemoeten. Wat iemand hier ook al zegt: de stem moet harder worden. Inderdaad! En veel meer geld spelletjes en mindgames. En meer te doen. Zoals in DGK, sportles, zangles, activiteiten.
  De goudenkooi was smullen!! Daar was ik zo verslaafd aan. Prachtige Tv was dat.
  En natuurlijk geen bewoner een voorkeurspositie geven.
  Dat heeft me nog wel het meest geïrriteerd. Joanna de hele dag in beeld. Joanna dit Joanna dat. Joanna wel contact met thuis etc,
  En wellicht wat de eerste zei: betere geheimen. Kunnen ook geheimen zijn die je tijdens het programma uitvoert.
  BV twee bewoners tongzoenen met elkaar.. En dan is dat het geheim.. Wij tongzoenen! En dan op het moment dat het geraden wordt (= iemand ziet het) wordt benoemd door de stem hoevaak dit al heeft plaats gevonden. Geld bouw je dan op dmv het aantal keer dat je je geheim ten uitvoer brengt zonder dat iemand het opmerkt / ziet.

 23. Jeroen

  Alleen werklozen en sociaal gestoorden hebben tijd om de hele dag naar livestreams te kijken.

 24. TeeVeetje

  Hoe bestaat het dat dit geflopte format een vervolg krijgt .

 25. de Hond

  waarom endemol het zo goed heeft gedaan ,komt,omdat nederlanders zo dom zijn.

 26. Bas van den Kimme

  Mischien nog iets voor de U.S,
  Dit lijkt me nou ech zoon programma dat in een
  land als Amerika wel weer aanslaat.

 27. rodie van drongelen

  Secret Story werd ECHT WEL goed gevolgt via internet.
  ik beheer SPIXTV.nl , de wbesite waar je alle cams tegelijk kon zien.

  ik had ruim 50.000 tot 80.000 unieke ip’s per dag! dat is best veel!

 28. Mark

  @Jeroen:

  Zo, jij zet nu ook gelijk een hele groep mensen weg. Erg kwetsend en ongenuanceerd, kort door de bocht.

 29. Levi

  50.000 kijkers is zelfs op internet weinig van totaal 16 miljoen mensen. Ik geloof dat de wereld draait door en dergelijke zelfs op internet nog iets van 100.000 keer bekeken worden.

 30. .kwikjealex

  De goude kooi heeft een “nieuwe” lat voor mij in ieder geval gelegd.
  Dit programma is gewoon saai.

 31. Johan

  Benieuwd hoe ze zo’n peperduur programma gaan financieren als daar geen/nauwelijks televisie(reclame)-inkomsten tegenover staan.

 32. JaJa

  No Way dat er miljoenen kijkers op internet zijn geweest. Misschien cumulatief over de gehele periode, maar zeker niet dagelijks. Keiharde leugens om iets recht te praten wat krom is.

 33. Sander

  Ik vond Secret Story wel erg leuk, zo slecht is het programma echt niet. Maar door alle negatieve media-aandacht keek er al helemaal geen hond meer, men heeft het niet eens een kans gegeven. Erg jammer dat vanavond de laatste show is, Sharon of Joanna mag winnen van mij!

 34. Jeroen

  @Mark
  Maar wel de waarheid. Ik was alleen de huisvrouwen nog vergeten.

 35. Mark

  @Jeroen:

  Wat is daar op tegen? Dat jij nu zo’n heilig boontje bent…

 36. Jip

  @David (2): Je moet het wel goed lezen. “We dachten dat tien procent van de tv-kijkers op internet zou kijken, dat bleek andersom te zijn.” Tien procent van de internetkijkers kijkt het dus op tv. Oftewel: de overige 90% van de internetkijkers slaat de tv-uitzending over.

 37. SSSSTTTT,,, fan

  Ik val in een gat.. Serieus

 38. Mart

  Ik vond het best een aardig programma om te volgen. Zat best leuk in elkaar. Laat Sharon maar winnen (leuke, beschaafde meid) of anders Karim. Liever nog had ik Gerard als winnaar gezien, maar dat zit er vanzelfsprekend niet meer in.

 39. Koostenhaus

  Nog afgezien van het feit dat de cijfers natuurlijk helemaal niet kloppen, dan zouden we dus zo’n 2.5 miljoen kijkers moeten hebben op internet (?) is het businessmodel op tv gebaseerd en niet op web. Dus echte flop.

 40. !#Michael#!

  Dit zei Endemol ook na de laatste editie van Big Borther op Talpa, en dat kwam ook niet terug.

  De laatste Big Brother deed het wel aanzienlijk beter dan Secret Story met zo’n 300dznd dagelijkse kijkers en een kleine 600dznd kijkers voor de live show tegen over 200dznd kijkers dagelijks en 250dznd kijkers voor de live shows bij Secret Story.

  De kans dat dit format z’n weg nog terug vind bij een omroep is nihil. Helaas maar waar. Verkeerde zender, verkeerd tijdslot en on nodig lange uitzendingen hebben een op papier perfect format voor de jonge doelgroep finaal de nek om gedraait!

  Bedankt SBS en Endemol!

 41. David (2)

  @Jip:

  Juist. En als die 10% van die totale groep internetkijkers dus WEL kijkt naar de tv-uitzending, waarbij de tv uitzending dus 250.000 kijkers trekt, is de totale internetgroep-kijkers (10*10%=100% dus 10*250.000 = 2,5 miljoen internetkijkers).

  Goed, natuurlijk is dat een beetje kort-door-de-bocht, want niet elke tv-kijker, kijkt ook op het internet en niet elke tv-kijker is dus onderdeel van die 10%. Maar ja, als zij in persberichten mogen liegen en kort-door-de-bocht mogen zijn, mag ik dat ook toch? :)

 42. vinn - thevoiceofxidols

  Ik vind het ook goed nieuws! maar ik vraag me af of een zender dit nog durft. Ik heb echt genoten van 3 maanden secret story, maar heb toch echt het grootste gedeel op ineternet gezien, niet via de streams maar gewoon via progamma gemist.
  Ik vond het progamma idee en de uitwerking echt top alleen zouden ze het iets meer moeten aanpassen.
  – mensen met betere geheimen (ik slaapwandel, ben piercer, heb een relatie gehad met… zijn geen echte geheimen)
  – als er iemand uit is met een ongeraden geheim.. geef de bewoners door in 1 x clues te geven de kans dit als nog te raden)
  – geef ons van te voren ook niet de geheimen prijs, zodat we mee kunnen raden
  – Maak dan vervolgens af en toe een geheim bekend, maar meld niet bij wie deze hoort.

  Ik hoop oprecht dat dit progamma terug komt mischien op rtl5 in de vooravond en op maandag de liveshow. Presentatie liveshow Bridget Maasland & Dennis Weening & laat in de daily door Veronica presenteren.

 43. Wigwam

  Zelfs een ezel….

 44. Ilona

  nou ik hoop toch zeker wel dat er een vervolg komt en ik zou daar heel erg graag bij willen horen en mee willen maken in het huis zo drie maanden, ik vond het super om naar te kijken en mis het nu enorm vond alleen jammer dat erg vaak de stream te zien werd op internet en dat je dus niet 24/7 kon kijken erg jammer was dat maar verder ik vind het zooooo jammer dat het nu voorbij is maar heb er met heel veel plezier naar gekeken elke dag dus gewoon doorgaan ermee!!!

 45. Mark

  @!#Michael#!:

  Meneer wijsneus weer in de bocht. Hoe weet jij dit nu allemaal. Wie weet komt er wel gewoon weer een Real Life Soap. Dat weet jij niet. Gelukkig maar.

 46. Mara

  Ik geloof er niks van dat er zoveel mensen op internet kijken. Die zouden immers allemaal wel graag willen weten wie de finale zou winnen. De kijkcijfers daarvoor zijn echter maar 322.000!

 47. Pistare

  Inderdaad. Waar zijn die miljoenen internetters allemaal tijdens de finale? Zij willen echt wel zien wie er wint… als ze bestonden ;-)

 48. RTL inkoper

  Dacht dat Net5 een tv zender was, niet een internet site…

 49. ach

  @SSSSTTTT,,, fan: ik hoop dat de bodem ver weg is.
  omg

 50. Lia

  Wanneer leren de programmamakers van Secret Story het nu eens, WEL TV EN INTERNET MAAR GEEN belangenverstrengelingen en vriendjespolitiek meer!!
  SBS kon er niet meer onderuit Joanna geen winnaar met dank aan haar eigen moeder en SBS!!
  Ook mijn Kanjer heeft niet gewonnen maar Sharon gefeliciteerd het is je gegund!!!
  SBS GROEP SCHAAM JE, SANOMA DOE HET BETER want anders is er voor SANOMA ook geen plek in NEDERLAND!!

 51. Lia

  @ Jeroen je bent een ongelofelijke grote eikel, je moet je schamen met dit soort uitspraken.
  Zelf totaal onverwacht werkeloos en zo zijn er nog meer zeker in deze tijd.
  Onvrijwillig thuiszitten is niet leuk of het nou door ziekte is of whatever jij bent nog minder dan de oprechte peronen waar jij nu een oordeel over velt!!

  Bunga Buga dan maar lekker ongegeneerd heerlijk hoor!!

 52. ach

  @Lia: Ach hij is misschien wel wat ongenuanceerd maar een beetje gelijk heeft hij wel. Wie gaat er nu de hele dag dit soort tv zitten kijken. Ook al heb je geen baan dan nog zijn er tientallen betere/nuttigere/leukere dingen te doen dan kijken naar volwassenen die zwakzinnige spelletjes moet doen. Tenzij je een knoop in je zakdoek hebt…

 53. Heleen

  @ach: Precies!

 54. Sisi

  Secret story MOET tgerug op de buis komen!!!!
  Super gaaf programma!!!!!!!!

  Dus hopelijk houdt endemol zich aan zijn belofte….. Ik wil SST zien!

 55. niek62

  livestreams keek ik niet , teveel reclame, daar werd ik gek van. Keek via ziggo, dat was leuk

 56. Peter

  @Sisi:

  Komt goed ;-).

 57. jolanda

  er moet meer speletjes overdag doen in plaats savons dan heben de bewoones meer tedoen

 58. jpk

  Natuurlijk roept een producent dat hij door wil mrt het programma. Hij heeft het gemaakt, bedacht! Maar Net 5 beslist of het doorgaat, niet Endemol. Endemol aanbieder, Net 5 koper. Dus Endemol roept maar een eind weg…

 59. Megs

  Ik baal er enorm van dat het is afgelopen.Vanaf dag 1 gekeken naar 24/7, wanneer ik kon en de liveshows!Vind het helemaal fantastisch en hoop dat snel de 2e SST komt.Ben het er wel mee eens dat er een andere insteek moet komen, zoals strengere regels, mensen die naar huis willen ook gelijk EXIT enz.Maar blijft een topprogramma, zie het graag terug!

 60. ria wolters

  kom maar op met SS2 vond het een geweldig programma!!!!!!!!!!!!!met mij vele anderen

 61. jbn

  ik hoop dat sst snel op tv komt! vond het een geweldig programma.
  het was echt afkicken voor mij haha, ik keek elke dag en mis het nog steeds!

  geweldig programma,

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.