Volkskrant-recensent: ‘Comedy Live om te huilen’

Foto: BNNTv-recensent Jean-Pierre Geelen van De Volkskrant is na twee afleveringen niet overtuigd van het BNN-programma Comedy Live met Jan Jaap van der Wal. “Het is opnieuw bewezen, met Comedy Live: satire op televisie blijkt toch een vak apart“, stelt hij. Geelen noemt Comedy Live ‘een poging tot satire’. “De vraag is niet of dit om te lachen is – het is om te huilen”, zegt hij. “Satirisch talent is in Nederland dun gezaaid, zeker wanneer het gepaard moet gaan met sketches.

Comedy Live is een satirisch tv-programma met actualiteit als inspiratiebron. “Ah, de laatste feitjes uit het Journaal dus op de hak genomen? Jammer dan: de sketches uit Comedy Live zijn nauwelijks gebaseerd op hete actualiteit; scherpe pointes bleven uit“, zegt hij. “Dan toch liever actuele satire met een middagje vertraging, zoals Kopspijkers of Dit was het nieuws deden, om met voldoende knippen de vaart erin te houden.”

Het geheim van veel geslaagde voorbeelden uit het buitenland is een leger van allerbeste tekstschrijvers, dat de helft van hun grollen weggooit, stelt Geelen. “Dat laatste is bij Comedy Live geen optie: alles uit de printer gaat meteen op de planken. Niet erg, zolang het geniaal is. Maar om drie kwartier te vullen, worden nu in aanleg aardige ideetjes eindeloos uitgewalst.”

Comedy Live wordt elke zaterdag uitgezonden na De Beste Zangers van Nederland op Nederland 1. “De plek op Nederland 1 is toch al mysterieus: nu moeten uitgesproken BNN- en Nederland 3-gezichten een André van Duin-publiek bespelen dat daarvoor nog naar George Baker, Anita Meijer en Glennis Grace in De beste zangers van Nederland zat te kijken. Comedy Live lijkt een circus van compromissen.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen