Anouk weigerde deelname aan The Voice

Zangeres Anouk heeft het aanbod afgeslagen om plaats te nemen als coach in het tv-programma The Voice of Holland op RTL 4. Dat vertelde bedenker John de Mol vrijdag in De Wereld Draait Door. Anouk vond zich niet in het concept passen. “Ik heb haar gevraagd. Toen ik haar uitlegde hoe het programma werkte, zei ze: ‘O, dat betekent dus dat de kandidaten tegen mij kunnen zeggen dat ze me niet willen?’ Ik zeg: ‘Ja.’ Ze zegt: ‘O, dan doe ik het niet’“, zei De Mol met een glimlach.

In Amerika is The Voice een kijkcijferhit op tv-kanaal NBC, dat door heel Amerika campagne voerde voor het programma. “We hebben heel lang getwijfeld bij welke zender we het zouden moeten brengen. We hebben uiteindelijk gekozen voor NBC, wat niet de sterkste zender is op dit moment, omdat ze het zó graag wilden hebben. Ze hebben mij toegezegd om er zo veel promotie en marketing tegenaan te gooien, dat ik daarvoor gekozen heb en ik denk dat dat zich gaat uitbetalen. Ze hebben echt álles gegeven om het te maken wat het nu is.

The Voice verovert inmiddels de wereld en dat betekent kassa voor De Mol. “Hits van deze omvang hebben wel een leven van tien jaar.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen