Nederland 3-baas snapt niets van Maxim Hartman

Nederland 3-baas Roek Lips begreep er niets van toen Maxim Hartman zijn nieuwe tv-programma Omroep Maxim aan kwam bieden bij de publieke zender. Slechts met een cryptische omschrijving kreeg Hartman een plekje in het uitzendschema. Hij staat vanaf maandag wekelijks om 21.20 uur op het menu. “Ik zei: ‘Het wordt een programma voor een groeiende doelgroep: depressieve mensen. Wil je nog weten hoe het eruit ziet of hebben we nu al een deal“, zegt Hartman in VARAgids.

Lips wilde wel iets meer weten dan dat. “Hij wilde weten hoe het programma eruit zag. En toen zei ik: ‘Ik kan dit niet zomaar uitleggen. Je hebt ook maar kort de tijd, in je drukke leven. Dus wil ik het telepathisch doen. Ik zend de beelden die ik wil maken naar jou via mijn hoofd. Als je beelden voor je ziet moet je knipperen met je ogen.

Hartman kreeg Lips zo ver. “Na vier seconden knipperde hij. ‘Ik zit nog vóór de leader’, zei ik. ‘Je kán nog helemaal niks zien.’ Nou ja, ik noemde wat rubrieken en toen kreeg hij een idee. De tactloze architect, bijvoorbeeld. Lips snapte het nog steeds niet, maar hij zegde toe. Omdat hij nog nooit zo’n leuke pitch had gehad.

Omroep Maxim is een programma zonder formule. “Ik vind het leuk om kleine reportages te doen met gewone mensen. De redactie wilde BN’ers, maar dat leek me niet leuk. En nu onderscheiden we ons daarin: het enige programma zonder BN’ers.

Omroep Maxim is om 21.20 uur te zien op Nederland 3.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen