Gerrit Hiemstra heeft genoeg aan twee minuten

Weerpresentator Gerrit Hiemstra heeft genoeg aan zijn twee minuten in het NOS Journaal van acht uur. Hij heeft geen behoefte aan meer zendtijd in de dagelijkse nieuwsrubriek. “Bij de NOS hebben we bij het Journaal van 18.00 uur één minuut de tijd voor het weer en bij het Journaal van 20.00 uur twee minuutjes. Ik vind het een uitdaging om het in die beperkte tijd te doen. Je kunt wel een verhaal van vier minuten houden, maar dan is de kijker allang weggezapt“, zegt hij.

Dennis Wilt, weerpresentator bij RTL Nieuws, is juist blij met de vier minuten zendtijd die hij krijgt. “Ik ben blij dat ik bij RTL mag presenteren. Na het RTL Nieuws van 19.30 uur krijg ik vier minuten om m’n verhaal te doen. Bij de concurrentie moet het allemaal veel beknopter. Naast het weerbericht kan ik vaak ook nog wat duiding geven: wat gebeurt er morgen en overmorgen?

SBS 6-weerman Piet Paulusma is de hele dag door op zender. Toch is hij naar eigen zeggen niet altijd bezig met het weer. “Nee hoor. Als ik op vakantie ben, ga ik rustig op het strand een boek lezen. Mensen kunnen zich dat niet voorstellen, maar op zo’n moment maak ik me over het weer totaal niet druk“, zegt hij in TROS Kompas.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen