Lieke van Lexmond wil groeien als presentatrice

Foto: RTLLieke van Lexmond is dankbaar voor de programma’s die ze mag presenteren. Naast GTST en TV Makelaar, is ze nu ook te zien in The Ultimate Dance Battle. “Van een programma als TV Makelaar leer ik ontzettend veel. Ik moet ervoor op pad met een camerateam en voer veel gesprekken. The Ultimate Dance Battle is weer iets heel anders“, zegt ze in Veronica Magazine. Van Lexmond is er druk mee. “Mijn wekker gaat heel vroeg. Ik maak lange dagen, maar mij zul je niet horen klagen.”

Van Lexmond won in 2009 de Televizier Talent Award. “Dat raakte me. RTL was bovendien enthousiast na Dancing with the Stars. Ik wilde meteen doorpakken, programma’s doen waarbij ik iets kon leren. Ik deed programma’s als Ik kom bij je eten en af en toe RTL Boulevard en dat was leuk, maar het waren geen programma’s die ik me eigen kon maken, zoals bij Dancing with the Stars en nu met The Battle. Zij zeiden dat ze in me geloofden en dat ik vertrouwen moest hebben dat er iets moois zou komen.”

Ze wachtte rustig af. “Ik heb de luxe dat ik in GTST speel. Ik kon rustig wachten op een mooi programma. Ineens kwam alles tegelijk. Geweldig. Bij GTST houden ze er rekening mee en daar ben ik ze heel dankbaar voor. Het is eigenlijk een fulltime baan, maar ik neem mijn scènes nu in twee, drie dagen op. Ik zou het acteren ook niet willen missen, dus het is fantastisch dat dit mogelijk is.”

Wat voor presentatrice ze precies is, weet Van Lexmond nog niet. “Ik ben nog zoekende. Ik probeer dicht bij mezelf te blijven. Ik vind het belangrijk om integer en oprecht te zijn. Wie mijn voorbeelden zijn? Nou, ik vind Wilfried de Jong een geweldige presentator, en Matthijs van Nieuwkerk en Joris Linssen, maar ook Beau van Erven Dorens. Hij is heel oprecht.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen