Thrillerserie Daan Schuurman op Vlaamse tv

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft de Nederlandse tv-serie Bellicher, de macht van meneer Miller (VPRO) met in de hoofdrol Daan Schuurmans verkocht. Dat heeft de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) woensdag laten weten. De vierdelige serie gaat over Michael Bellicher, werkzaam bij een communi- catiebureau. Nadat hij getuige is van een moord, wordt hij ten onrechte verdacht. Hij blijkt zich midden in een internatio- naal schandaal te bevinden en poogt zijn onschuld te bewijzen.

Bellicher, de macht van meneer Miller is niet het enige programma dat aan het buitenland verkocht is, zegt sales manager Kaisa Kriek van de NPO. Zo is de documentaire Maxima, Portret van een prinses (NOS) binnenkort te zien bij het Duitse ZDF en de Belgische omroep VTM, en gaat de documentaire Wilders, the Movie (VPRO) naar het Duitse 3SAT.

De documentaire Ei voor later (NCRV) is verkocht aan Israël en Zweden, de documentaire over de Nederlandse violiste Janine Jansen (NTR) is aangekocht door de Duitse zender WDR en de Finse omroep YLE kocht de jeugdserie 2012-Het jaar nul (AVRO).

De verkoopopbrengsten komen ten goede aan omroepen en producenten om daarmee nieuwe Nederlandse programma’s te maken, aldus de NPO.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen