NOS Journaal op 3 maakt plaats voor NOS op 3

Geplaatst op wo 27 apr 2011 om 14:37

De NOS komt op 2 mei met een nieuw actualiteitenprogramma op Nederland 3: NOS op 3. Het nieuwe programma komt in de plaats van NOS Headlines en NOS Journaal op 3. Dat heeft de omroep woensdag laten weten. Annechien Steenhuizen, Mustafa Marghadi en René van Brakel zullen het NOS op 3-nieuws afwisselend presenteren van maandag tot vrijdag rond 21.50 uur op Nederland 3. Het bulletin zal verspreid over de dag ook te horen zijn op radio- stations 3FM en FunX.

De doelgroep van de huidige programma’s NOS Headlines en NOS Journaal op 3 vormt ook de doelgroep van het nieuwe NOS op 3. “Het gaat om een grote groep nieuwsconsumenten die te omschrijven valt als jong van geest, kritisch, betrokken bij wat er in de wereld gebeurt en soms ook sceptisch. En ze zijn gewend om een mening te vormen op basis van eigen nieuwsgaring”, aldus de NOS.

De NOS op 3-redactie gaat deze groep kritische nieuwsconsumenten nadrukkelijk betrekken bij de journalistieke keuzes. “Dat gebeurt via een continue dialoog met hen op verschillende social media als Facebook, Hyves, Twitter en YouTube. Daar wordt gediscussieerd over de onderwerpen die wel of niet gemaakt zouden moeten worden, over relevante invalshoeken en over de vragen die belangrijk zijn bij een onderwerp.”
8 Reacties op “NOS Journaal op 3 maakt plaats voor NOS op 3”


 1. Sanoma-fan

  goh,wat origineel

  Ga is weg met je eeuwige propaganda en reklame PO en breng ontspanning zoals TV series enzo,liefst voor 1 uur s nachts

 2. Herman

  @Sanoma-fan: Er zijn veel Nederlanders die alleen kijken naar Ned 1,2 en 3, en niet naar de BUITELANDSE ZENDERS (SBS/RTL).

 3. ans

  verborgen werkeloosheid

 4. Stan

  @Herman: helaas zitten daar maar weinig jongeren bij. NOS op 3 klinkt goed, vooral omdat er nu 1 nieuwsmerk is voor zowel ned3 als 3FM.

 5. TeeVeetje

  Wie is die Izegrim op de foto ? T lijkt de dood van pierlala wel .

 6. Herman

  @Stan: Stan heb jij wel eens gehoord van BNN. Zo kan ik nog wel een aantal omroepen noemen, die voor jou een programma hebben!.

 7. wilhetweten

  gewoon een andere naam voor exact hetzelfde programma! Mediacourant: wat is er nu precies nieuw aan dit programma in vergelijking met Nos Journaal op 3?

 8. Anoniem

  @TeeVeetje:
  HAHAHA JA! :lol:
  Wat een bleekgezicht. Kan ook een k u t fotograaf zijn geweest wat aannemelijker is. Het zijn vaak van die pauperfoto’s bij de artikelen

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.