NOS Journaal op 3 maakt plaats voor NOS op 3

De NOS komt op 2 mei met een nieuw actualiteitenprogramma op Nederland 3: NOS op 3. Het nieuwe programma komt in de plaats van NOS Headlines en NOS Journaal op 3. Dat heeft de omroep woensdag laten weten. Annechien Steenhuizen, Mustafa Marghadi en René van Brakel zullen het NOS op 3-nieuws afwisselend presenteren van maandag tot vrijdag rond 21.50 uur op Nederland 3. Het bulletin zal verspreid over de dag ook te horen zijn op radio- stations 3FM en FunX.

De doelgroep van de huidige programma’s NOS Headlines en NOS Journaal op 3 vormt ook de doelgroep van het nieuwe NOS op 3. “Het gaat om een grote groep nieuwsconsumenten die te omschrijven valt als jong van geest, kritisch, betrokken bij wat er in de wereld gebeurt en soms ook sceptisch. En ze zijn gewend om een mening te vormen op basis van eigen nieuwsgaring”, aldus de NOS.

De NOS op 3-redactie gaat deze groep kritische nieuwsconsumenten nadrukkelijk betrekken bij de journalistieke keuzes. “Dat gebeurt via een continue dialoog met hen op verschillende social media als Facebook, Hyves, Twitter en YouTube. Daar wordt gediscussieerd over de onderwerpen die wel of niet gemaakt zouden moeten worden, over relevante invalshoeken en over de vragen die belangrijk zijn bij een onderwerp.”

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen