SBS 6 stelt vuilnisprogramma uit

Foto: SBSSBS 6 heeft de tv-show Ik Heb Er Schoon Genoeg Van uitgesteld. Het programma waarin André van den Toorn, Rob Geus en Tooske Ragas de strijd aangaan met zwerfafval zou eigenlijk van start gaan op 27 februari, maar de productie had meer tijd nodig. Dat heeft SBS vrijdag laten weten. De makers hebben zich verkeken op de benodigde productietijd, meldt een woordvoerster van SBS 6. “De research naar geschikte cases neemt langer in beslag dan in eerste instantie gedacht“, aldus de zegsvrouw.

Zwerfafval is een probleem dat niet gemakkelijk is op te lossen, stelt de persvoorlichtster. “We moeten uit al die verhalen diverse cases zien te halen die aansprekend en herkenbaar zijn voor een groot publiek. In veel cases is het lastig om een specifieke dader aan te wijzen of een oplossing te vinden die op korte termijn gerealiseerd kan worden. Het gaat vaak om ingewikkelde beleidsprocessen. Die zijn lastig in beeld te brengen. De geplande startdatum is daarom niet gehaald.”

Elke presentator heeft in Ik Heb Er Schoon Genoeg Van een andere taak. Tooske gaat in gesprek met de gedupeerden, Rob stelt vervolgens vast hoe vervuild de locatie is en André gaat, soms met een verborgen camera, op pad om een oplossing te zoeken.

Een nieuwe startdatum kan SBS 6 in dit stadium nog niet noemen. “Wanneer het programma van start gaat, is nog niet bekend.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen