Paul de Leeuw stopt met Madiwodovrijdagshow

Geplaatst op Fri 18 Mar 2011 om 17:25

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw stopt na het huidige seizoen met zijn late night-programma De Madiwodovrijdagshow. Hoewel BNN en VARA verder willen, is De Leeuw toe aan een nieuwe uitdaging. Dat heeft BNN vrijdag laten weten. De laatste Madiwodovrijdagshow is te zien op 27 mei. “Hoewel ik met heel veel plezier aan het programma heb gewerkt, en blijf werken, met een fantastisch team, heb ik behoefte om mijn hoofd vrij te maken en na te denken over volgende uitdaging- en“, aldus De Leeuw.

Filemon Wesselink, de co-presentator van De Leeuw, betreurt de beslissing. “Ik vind het erg jammer, maar ik heb begrip voor de beslissing van Paul. Ik ben blij met de groei die het programma heeft doorgemaakt en ik geniet enorm van mijn rol als reporter op locatie. Daar zou ik in een andere vorm graag mee door willen.

De Madiwodovrijdagshow ging in augustus vorig jaar van start. Tot en met december werd de talkshow geplaagd door lage kijkcijfers. “Na de winterstop heeft het programma een enorme impuls gekregen en werd het beter bekeken“, meldt een woordvoerder van BNN.

BNN en VARA blijven in de toekomst samen programma’s ontwikkelen.
74 Reacties op “Paul de Leeuw stopt met Madiwodovrijdagshow”


 1. kevin

  YESSSS!!!!!!!!!!!!!!!

  ik haat die show!

 2. hugo

  Liggen die mogelijke nieuwe uitdagingen voor hem nog bij de vara?

 3. jasper

  Jammer!

 4. Jan Dane

  Ontzettend jammer. Vond de show ontzettend leuk geworden na de zomerstop!

 5. Jeffrey

  Dat is Paul: als het niet goed gaat huilie huilie doen en als het een maand of 3 goed gaat wilt hij alweer wat anders. Wordt er nou een beetje moe van!

 6. Timor

  Dat vind ik echt jammer. Ik keek steeds vaker naar de show en vind de interviews met de gasten ook heel leuk.
  Ik hoop dat hij een soort wekelijkse variant maakt voor de zaterdag van Nederland 1.

 7. Roog

  Op zich zou het BNN en de VARA sieren als ze het aan zouden durfen na de zomerstop verder te gaan met Filemon als studiohost.

  Maar ik kan me ook best voorstellen dat ze dit een te groot risico vinden.

 8. Kaasknabbel

  YIPPIE…YESSSS….Wat een goed nieuws.
  Daar zijn we ook weer vanaf.
  Daaaaagggggggggggggggg, het gaat je goed.

 9. Ed

  Na de winterstop een enorme inpuls? Die paar kijkers extra zijn inmiddels alweer verdwenen.

 10. Anonymous

  Weet iemand of Ranking the stars nog terug keert?

 11. pdl

  @Kaasknabbel: JE KAN OOK NIET KIJKEN VIEZE TEWRINGLIJER

 12. Martini

  Jammer! Ondergewaardeerde show.

 13. Durf jij te klikken?

  Filemon moet verder gaan met zijn item. Misschien iets voor in DWDD? Alleen dan niet ten koste van bv de jakhalzen. De nieuws top 5 zou miss filemon dan kunnen blijven doen en DWDD 10 minuten langer maken..

  Hopelijk omt Ranking the Stars dan wel weer terug!

 14. Anonymous

  @kevin: nou en?! ik haat ohoh tirol, boulevard, de 25…

  maar als ik op een mediaforum keihard YESSSS zou lopen roepen als deze programa’s stoppen zou ik me echt een dikke kneus zonder leven voelen

 15. Jeffrey

  Goedzo, gewoon terug komen met Mooi! Weer de Leeuw :-D

 16. Stan

  Dit programma liet hoe je van een stomvervelend programma door wat kleine ingrepen (Filemon weg uit de studio en op locatie, geen hippe tunes maar een warm late avond orkest, meer rust) een fijne dagafsluiter kan maken. Had dit drie maanden geleden nooit gezegd maar nu toch: jammer dat het stopt.

 17. Chiel

  Jammer! Erg jammer. Fijne show om dagelijks te kijken. Maar nu wel weer tijd voor Letterman, 2 shows op 1 dag was toch iets too much

 18. Heleen

  Het had even tijd nodig, maar toch….Jammer, ik begon er net een beetje van te houden Paul!

 19. Erwin

  Erg jammer, maar zat er aan te komen helaas. De nieuwe opzet vind ik veel beter dan de vorige maar blijkbaar werkt het toch niet zo goed. Ik ben benieuwd wat Paul nu gaat doen. Nog geen concrete plannen dus misschien dat hij toch even stopt met TV maken.

 20. Bob van der Bips

  Ik vind het erg jammer. DWDD had ook een behoorlijke aanlooptijd nodig, en Paul werd steeds beter. Doodzonde dat het afgelopen is. Paul, dank voor een programma dat misschien niet altijd top was, maar waarin in ieder geval risico’s niet geschuwd werden en dat vaak hilarische momenten opleverde.

 21. Zen

  Jammer, ben net elke dag aan het kijken sinds de winterstop en vind het steeds beter worden. Wel benieuwd wat er nu komt dan…met pdl

 22. Wendy

  Heel erg jammer, maar wel begrijpelijk. Zal het zeer gaan missen als afsluiting van mijn tv avond.

 23. Colin

  Helaas, vond het toch een leuk avondprogramma wat zeker wel de moeite waard was om te kijken. Ik hoop echt dat BNN en/of VARA een goed (beter?) dagelijks programma zal gaan maken, wel nodig :)

 24. Zuurtje

  Jammer,maar Paul laat zich veel te veel gek maken door de kijkcijfers.
  Hij wil meer kijkers dan zijn “vriendin” Linda dat lukte op Ned1 een tijdlang wel,maar met de MADIWODOVRshow dus geheel niet,hoe het ook is verbeterd sinds de decemberstop.
  Maar lui laten we wel wezen iedere avond is iets te hoog gegrepen.
  Mies Bouwman,Willem Duys/Ruys e.d. hadden eens per maand hun show.
  Niet te vergelijken.
  Maar ik hoop op een Paul als vanouds en zonder dat kijkcijfergestress. Laat ze maar lu**en dan komt het wel goed met Paultje.

 25. Owen

  Keek toch nooit… nu Secret Story en Koffie Max van de buis en er is weer wat rotzooi minder op TV.

 26. Anonymous

  nou, dan kunnen ze mooi op dat tijdstip een keer een goeie serie zetten. Doe dat gelul maar op de radio, zei mijn vader altijd

 27. Louwter

  en nu een jaartje rust…

 28. Mark1

  Erg jammer. Ik was vaste kijker en moest erg lachen om de interactie tussen Paul en zijn gasten, maar ook om de items op locatie van Filemon. Het programma heeft een grote stap vooruit gemaakt na de korte winterstop en daarom is het zonde dat Paul de stekker eruit wil trekken. Hoop niet dat hij hierna zijn wensenshow weer uit de oude doos haalt. Gelukkig nog tot mei iedere werkdag op Nederland 3 vanaf 21.50 uur.

 29. Helaas

  @ pdl doe heel even normaal, er had nog niemand gescholden.
  Vind het zelf ook wel beter dat het stopt.
  Ned3 is er toch een beetje voor het experiment.
  Madiwodo werd als experiment niet gewaardeerd
  Pas toen al het nieuwe vervangen werd voor het bekende kwamen de 50 igers en masse terug. . Conclussie:Paul hoeft niet te experimenteren maar gewoon goede televisie maken. Daar is ned 3 niet de beste plek voor

 30. kwikjealex

  Ik vind het wel jammer, maar ik begrijp het ook wel.
  Ik ging nooit voor het programma Ned3 kijken, alleen wanneer er niks was ging er naar toe.
  En zo zat het denk ik wel bij meer mensen.

 31. Bas v.d Kimme

  Een nieuwe uitdaging ?
  Kan, maar dat is dan al wel de zoveelste in korte tijd.
  Zou ook leuk zijn als er nu weer eens show kwam die dan
  ook een aantal jaren te zien zal zijn en dus ook succes vol is.

 32. mark

  Echt waarom kapt die er nou weer mee,kijk er bijna ieder avond naar!,dat klere voetbal heeft er ook voor gezorgt dat de kijkcijfers weer gedaalt zijn,maar wel POW news wel blijven uitzenden jammer hoor

 33. Stefan

  Hoofd vrij maken voor nieuwe ideeën? Als iemand NIET creatief is, ben jij het! In 1990 startte je met ‘De Schreeuw van de Leeuw’ en in 2011 met de MADIWODOVRIJDAG Show. Alles ertussenin (20 jaar) is allemaal hetzelfde geweest. Dus kom niet aan met je creativiteit want als je iets niet hebt is dat het wel.

 34. David

  Ik heb het met de amusement op televisie wel gehad. Alleen het nieuws, actualiteiten en sommige talkshows en muziekprogramma’s. Complimenten voor het programma met Bunny & the Wailers en fijn dat Bob Marley eens goed in het zonnetje is gezet. Ik ben nieteens zo’n grote fan van zijn muziek maar het is allemaal echt! Niets gekunselds aan. Mooie televisie. De rest aan entertainment laat ik aan me voorbij gaan.

 35. Me

  Hop naar RTL en dan iet met Linda de mol doen

 36. jeffrey

  Ons geduld wordt beloond.

 37. wouter022

  @pdl: je hoeft niet gelijk te schelden maar hij heeft gelijk eindelijk die lelijke rot kop ( paul) van de buis

 38. David (2)

  Wel benieuwd wat er nu met Pownews gebeurt. Dat blijft op zender, maar hoop niet dat ze nu een onregelmatige uitzendtijd krijgen. Misschien naar 22.00?

  Verder: jammer voor Paul zelf dat ie stopt, maar ik moet altijd wel lachen om die ‘kijkcijferstijging’ die telkens genoemd wordt van ‘na de kerst’. Goed, het is iets gestegen sinds die tijd maar hij doet alsof het nu enorm succelvol is, terwijl dat natuurlijk niet zo is.

  Nu moet ie slim zijn en ff een jaartje er tussen uit. Dan weer terug met een grote show, mensen zijn hem nu ff zat en dat is niet erg, maar da moet ie inzien en accepteren.

 39. Jerrold

  Wat jammer dit! nauw Paul bedankt voor dit waanzinnige amusement, jammer dat het stopt! je hebt me met maatjes van me hele fijne avonden bezorgd toen ik naar de studio kwam :D! En Pauls nieuwe uitdaging? Bij de VARA duh, daar zijn ze al mee bezig haha. Hij zingt steeds nieuwe nummers in de MaDiWoDoVrijdag Show na afloop, dus ik hoop dat er een nieuw album aankomt

 40. Mensen.

  @hugo: Inderdaad. Dat vraag ik mij ook af. Ik heb al een paar keer gezegd dat ie misschien beter af is bij een andere omroep. De VARA kan Paul denk ik geen passende programma’s meer bieden. RTL Nederland zou wel misschien iets zijn. Paul de Leeuw en Linda de Mol zijn bijvoorbeeld een gouden combinatie (al zeg ik het zelf :P)

 41. Jerrold

  @Mensen.:

  ja daaaaaaaah, ik hoef geen reclame te zien als ik Paultje tv kijk <3

 42. TeeVeetje

  Eindelijk is PDL uit zijn lijden verlost , en het werd tijd ook . PDL kan beter een jaar of drie wegblijven van tv , en eens goed nadenken wat er misschien nog te doen valt voor hem .

 43. Jerrold

  @TeeVeetje:

  3 jaar? hij moet gelijk weer beginnen na de MaDiWoDoVrijdag show!

 44. Louwter

  @Stefan: PaPaul was anders. Leuk programma!

 45. Michel

  Jammer dit want, het werd steeds beter en leuker. Opmerkingen van de haters hierboven begrijp ik niet zo goed. als je iets of iemand niet leuk vind kijk je er toch gewoon niet naar!

  Ned3 heeft op dat tijdstip denk ik een ander programma nodig.

  Zelf denk ik aan een adgelijkse variant van Serious Request journaal maar dan over nieuws en actualileiten afgewisseld met reportages, Het Nos journaal op 3 en de repo van Filemon kan hier ook gewoon in. Verder ook De klussjesmannen Sander en Ramon. Live vanuit een horeca gelegenheid. centrale presentatie Art Rooiackers en Sopie Hilbrand. In de zomer al beginnen om vast proef te draaien.

  Aansl Pownews, We zijn weer thuis (remake van deze Wim T. schippers comedy)Een dagelijkse dagelijkse drama/comdyserie. Om te beginnen 2x 6 weken en al het niet is Klein Holland, Jiskefet, Toren C en Hertenkamp herhalen.

  Aansl Je mist meer dan je ziet.

  En dan Paul de Leeuw

  Na de zomer op NED1 Paul’s kadoshow en Seth en Fiona (comedy)
  Sinterklaas en Oudejaarsavond show

  Vanaf maart Mooi! weer de leeuw (niet 2 avonden)

  Op NED3 terug met Ranking the stars en een nieuw programma.

 46. hmmm

  ik begrijp het wel, de gasten gaan ook op raken en dan krijg je alleen maar dezelfde gasten en dan gaat het vervelen… je moet op het hoogte punt stoppen… wat paul nu heeft met madiwodovrijdag show

 47. Jerrold

  @hmmm:

  Wat een gemene opmerking over Paultje <3

 48. Mike

  Kan me nog goed herinneren dat PDL heel verontwaardigd, tijdens een debat over de salarissen bij de PO, reageerde dat hij toch écht heel bijzonder talent had en die 9 ton per jaar waard was… Begrijp me niet verkeerd, hij mag dat van mij verdienen, maar dan moet hij het wel waar maken…

 49. Ab

  9 ton per jaar… dat is 75.000 per maand… absurd voor paul de leeuw. Prima als hij dit bij SBS of RTL kan krijgen, maar NIET bij de publieke omroep van mijn geld

 50. Jerrold

  @Ab:

  Guldens denk ik, want hij verdiend tussen de 430.000 en 460.000 euro per jaar. Veel te weinig als je het mij vraagdtdtdtd!

 51. Yossarian

  En nu allemaal koppen dicht & VERPLICHT naar de Van Kooten & De Bie-compilatie kijken op Nederland 2. Pas dan mag de vergelijking met Carlo & Irene weer getrokken worden.

  Amen!

 52. Rob

  Erg jammer, kijk dagelijks, hopelijk tot snel

 53. Anonymous

  Tijd ook dat die dikke kwijl van de buis rot. Wat een baggerzooi.

 54. PTT

  Eindelijk. Duurde een seizoen te lang.

 55. Twan

  @Anonymous: Tijd dat jij wat deze site af gaat met je mislukte opmerking.

 56. Twan

  Wat = van

 57. Koos

  Het toppunt van obesitas is het

 58. Flippo

  Dat hoofd is net een kont. Als hij praat staat tie ook gewoon verbaal te schijten :lol:

 59. Maarten

  Eindelijk debiele Paultje rot op.
  Nu maar eens een dagelijkse talkshow die niet van de vara is.

 60. Anonymous

  Ik heb het al vaker gezegd dat die plofkop geen flikker waard is!

 61. Flippo

  @Flippo: Deze reactie was niet van mij, ik ben best fan van Paul.

 62. els dwt

  leuke promo
  http://www.youtube.com/watch?v=xyPpcTYesvk

 63. Voice

  pos titel abs 6+
  1
  JOURNAAL 20 UUR
  2.069.000
  2
  X FACTOR
  1.588.000
  3
  GOEDE TIJDEN SLECHTE TIJDEN
  1.517.000
  4
  HALF ACHT NIEUWS
  1.463.000
  5
  EENVANDAAG
  1.369.000
  6
  JOURNAAL 18 UUR
  1.358.000
  7
  FLIKKEN
  1.265.000
  8
  STERREN DANSEN OP HET IJS
  1.210.000
  9
  WERELD DRAAIT DOOR
  1.203.000
  10
  VERMIST
  1.157.000
  11
  HART VAN NEDERLAND
  1.131.000
  12
  RTL BOULEVARD
  1.117.000
  13
  GESPREK MET DE MINISTER PRESIDENT
  1.078.000
  14
  EDITIE NL
  1.036.000
  15
  PAUW EN WITTEMAN
  1.010.000
  16
  LINGO
  982.000
  17
  DOKTERS AAN DE COSTA
  908.000
  18
  KEEPING UP APPEARANCES
  842.000
  19
  WIE KIEST TATJANA
  832.000
  20
  NIEUWSUUR
  725.000
  21
  SHOWNIEUWS
  679.000
  22
  SPORTJOURNAAL
  673.000
  23
  JOURNAAL LAAT
  663.000
  24
  MAN BIJT HOND
  595.000
  25
  SHOWNIEUWS VROEGE EDITIE
  541.000

 64. Heleen

  @Yossarian: Oeps gemist…..ik was niet thuis. Jammer had ik graag willen zien. Is dit ergens in zijn geheel terug te kijken?
  Vooral de vieze man vond ik altijd geweldig!
  http://www.youtube.com/watch?v=l9BQDDIyb-o&feature=related

 65. Husse met je neus er tussen

  IK heb geen hoge peet van Paul en zijn werk op. Doet namelijk al 20 jaar hetzelfde, maar dit besluit, ondanks dat het aan het einde van het seizoen is, is een moedige stap. Je zou kunnen zeggen dat hij zichzelf uit zijn lijden verlost zonder gezichtsverlies.

  Dat verhaal dat VARA en BNN nog een seizoen zouden willen is gewoon verzonnen om Paul niet finaal af te laten gaan publiekelijk

 66. Fan

  Op NED 1 een nieuw programma voor Paultje.

 67. Anonymous

  @kevin: en ik haat mensen met een dergelijke simpele ziel als jij, stel je niet zo aan

  @Husse met je neus er tussen: 20 jaar hetzelfde wat een volslagen onzin wat je niet eens aan kutn tonen. Even als geheugensteuntje, toen Paul bijv. stopte met Mooi Weer de Leeuw en Lieve Paul ging doen haakten kijkers af omdat het zo ANDERS was (LEES: ANDERS) en zij wilden MWDL terug en leg mij eens uit in welk opzicht MaDiWoDo hetzelfde is als MWDL want ik hoor telkens mensen roepen dat ze het zaterdagavondprogramma terug willen en geen talkshow, dus hoezo hetzelfde? In die 20 jaar heeft hij TV shows gemaakt, films, musicals, cabaret, platen uitgebracht, veel trouwens die als warme broodjes werden verkocht, er komt een musical met zijn muziek, heeft een kinderboek geschreven en zo kan ik nog wel even doorgaan dus hoezo 20 jaar hetzelfde gedaan?

  Hij heeft trouwens bij de laatste zaterdagavondshow al gezegd dat het niet voor altijd zou stoppen en het vast wel terug zou komen maar hij wilde de talkshow graag proberen… zelf noloit meegemaakt dat je graag eens iets anders wilt proberen en dat je dan na een tijdje denkt ‘Hmm het was toch niet wat ik ervan verwachtte’? Jij hebt altijd de juiste beslissingen genomen begrijp ik?

  Leg mij dan eens uit als wat Paul doet zo slecht zou zijn hoe het kan dat Paul de Leeuw al zo’n 26 jaar op TV is en op TV blijft, hoe zijn concerten of het nu in eigen studio is of in Gelredome uitverkocht zijn? Er zijn in diezelfde 26 jaar heel wat mensen bij de omroep komen werken en al lang weer vergeten

  @Ab: dat is een voslagen uit de lucht gegrepen bedrag en bovendien 2 miljoen voor een hinnikende en slecht acterende talentloze Lindaq de Mol vind ik veel erger en al die andere miljoenen verslindende gastjes bij de CO… waarom denk je dat de boodschappen tegenwoordig zo duur zijn? Omdat die commerciele omroepjes zoveel van die graaiers in dienst hebben die vooral het geluk hadden de juiste mensen te kennen en dan kun je zonder talent al snel 2 miljoen VAN ONS GELD krijgen en zolang we dat niet erg vinden hier moet dat gezeik over het inkomen van Paul (gebruik dan op zijn minst de juiste cijfers) eens ophouden. 1,5 miljoen voor Albert Verlinde, hebben WIJ betaald, hoor ik jou niet over dus daar ben je het dus WEL mee eens, zeik dan niet over die paar ton voor Paul. Alsof JIJ het zou weigeren als het jou werd aangeboden

 68. Anonymous

  @Kaasknabbel: Mooi, nu jij nog oprotten van het internet want dergelijke debiele uitspraken heeft niemand iets aan, toch?

 69. Lies

  Gisteren zo’n JP Geelen vd Volkskrant bij DWDD die gaat vertellen dat Paul zich ‘opnieuw moet uitvinden’. Paul, laat je niet gek maken en blijf vooral gewoon jezelf.
  Volgens mij hadden beide recensisten trouwens nog nooit van Comic Relief gehoord, leuk initiatief van Thomas van Luyn.

 70. tineke

  eindelijk
  hij heeft nog steeds niet door dat het aan hemzelf ligt ,de mensen zijn dat grove taalgebruik gewoon zat van hem ,ook dat alles alleen om hem draait ,hij niemand laat uitpraten,we weten nu wel dat hij het stoer vind om neuken en geil te zeggen!

 71. Tim20

  Jammer! Ik keek niet alle dagen, maar toch minstens 2 keer per week

 72. Mike2

  Even een jaartje weg en dan eindelijk eens dat scenario schrijven voor Seth en Fiona, serie 2!

 73. Jerrold

  Waarom gaan jullie zitten zeiken over zijn gewicht? wtf? hoe zielig kan je zijn. Paul is top!

 74. Jordy

  @kevin: Doe even normaal joh…

  Ik vind het leuk. Vooral in vergelijking met hoe het eerst was. Paul is awesome maar hij is gewoon op. Hij moet eens een jaar rust nemen en goed nadenken over iets nieuws. Misschien vol op zijn zangcarriere storten? Nieuw album? En dan in 2012 weer vlammen. :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.